Ο Εθνικός αποχαιρέτησε πρόωρα τον θεσμό του Κυπέλλου μετά την ήττα από τον Ηρακλή και επικεντρώνεται πλέον στη καλύτερη δυνατή προετοιμασία του ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2. Οι Πειραιώτες φέρονται αποφασισμένοι να παραταχθούν όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται γι’ αυτό και στις σκέψεις της διοίκησης και του τεχνικού τιμ, είναι – σύμφωνα με πληροφορίες – η περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ και ειδικότερα της γραμμής των φροντ λάιν.

Στο στόχαστρο του Εθνικού φέρεται να βρίσκονται τρεις ψηλοί πρώτης… τάξης και συγκεκριμένα οι Νταμίρ Λάτοβιτς, Βαγγέλης Σκλάβος και Γιώργος Γαλιώτος. Ο Σέρρβος άσσος (35, 2.04) αν και προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό τη περσινή σεζόν, όταν αγωνίζονταν στο Ψυχικό, δείχνει διατεθειμένος να επιστρέψει στα παρκέ και μάλιστα έχει ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις εδώ και πολύ καιρό. Συστάσεις δεν χρειάζονται ούτε και για τον Σκλάβο (38, 2.02), ο οποίος πραγματοποίησε πέρσι εξαιρετική σεζόν με τη Δόξα Λευκάδας και με την εμπειρία και τη ποιότητα που τον διακρίνει αποτελεί ιδανική λύση για κάθε προπονητή. Όσον αφορά στον Γαλιώτο (29, 2.13), που επίσης είναι ελεύθερος, αγωνίστηκε πέρσι στον Κόροιβο ενώ συμμετείχε στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού. Για τον Έλληνα σέντερ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλες ομάδες της Α2, όμως ακόμη δεν έχει αποφασίσει το που θα συνεχίσει τη καριέρα του.

Η διοίκηση του Εθνικού φέρεται διατεθειμένη να κάνει ακόμη μια… υπέρβαση προκειμένου να θωρακίσει την ομάδα και έχουν γίνει επαφές και με τους τρεις παίκτες, με τις εξελίξεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς ένας θα φορέσει – εκτός απροόπτου – τα κυανόλευκα τη νέα σεζόν.