Ο Φάρος Κερατσινίου μπορεί για τους λόγους που εξήγησαν οι άνθρωποι της ομάδας να προτίμησε να αγωνιστεί εκ νέου στην Α2, αλλά όπως λέει και το σλόγκαν της ομάδας φέτος θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία (one second chance) ώστε να ξανά τερματίσει στις θέσεις που οδηγούν στην Basket League, έχοντας μια ομάδα εξίσου ισχυρή, και θέλοντας να δείξει στο παρκέ ένα γρηγορότερο μπάσκετ, με ελαφρώς αλλαγμένο ρόστερ.

Έτσι, ο Βαγγέλης Τσάπας και οι συνεργάτες του έψαχναν την καλύτερη λύση για την θέση του έτερου περιφερειακού, και φαίνεται ότι την βρίσκουν στο πρόσωπο του 26χρονου Γιάννη Δημάκου, ο οποίος αποτελεί «ταμάμ» για τον παίκτη που αναζητούν. Οι δυο πλευρές έχουν ξεκινήσει τις συνομιλίες με τον Φάρο να θέλει με αυτή τη κίνηση να κλείσει το ρόστερ του.

Ο Κορίνθιος γκαρντ την περίοδο 2014-15 ήταν ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 19,5 πόντους ανά παιχνίδι με το Ψυχικό, ενώ και φέτος με το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα είχε 17 πόντους και 4,1 ριμπάουντ, όντας ο δεύτερος σκόρερ της Α2 πίσω από τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, και αποδεικνύοντας το πόσο δεινός σκόρερ είναι, ενώ η ταχύτητα του, αλλά και η έκρηξη του είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν. Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, η ομάδα του Κερατσινίου θα έχει καταφέρει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τις μεταγραφικές του κινήσεις.