Μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Galaxy” η επίσημη παρουσίαση του ΟΦΗ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ομαλή λειτουργία του τμήματος μπάσκετ και η πραγματοποίηση μιας αξιοπρεπούς πορείας είναι τα ζητούμενα για τους Κρητικούς, οι οποίοι έχουν θέσει σαν μεγάλο στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας προοπτική και μέλλον. Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δάνδαλης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:

“Στην έναρξη αυτού του πρωταθλήματος στηριζόμαστε σε νέα παιδιά που θα δημιουργήσουν ένα κορμό για τα επόμενα χρόνια. Είμαι της λογικής να μην γίνεται ποτέ κάτι πρόχειρο. Σε αυτό ρόλο έπαιξε και ο προπονητής. Στόχος είναι ο ΟΦΗ να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την κατηγορία και όταν ευδοκιμήσουν οι συνθήκες να πάει για κάτι παραπάνω. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε μια ομάδα που είτε χάνει είτε κερδίζει θα μένουμε ικανοποιημένοι. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια και εύχομαι να συνεχίσουν να είναι μαζί μας και τα επόμενα χρόνια. Σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση του ΟΦΗ έχει παίξει και η οικογένεια Οικονόμου (ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου “Galaxy” που είναι δίπλα στην ομάδα. Σε καθε καράβι θέλεις και ένα καλό καπετάνιο. Είναι χαρά μας που έχουμε μαζί μας τον Φώτη Τακιανό που θα είναι ο τεχνικός μας για τα επόμενα τρία χρόνια.”

Από τη πλευρά του, ο κόουτς των Κρητικών Φώτης Τακιανός στάθηκε στο γεγονός ότι παρά το χαμηλό φετινό μπάτζετ, η ομάδα έχει στόχους για τη νέα σεζόν: “Δημιουργήθηκε μια ομάδα που είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς και άψογης συνεργασίας. Αυτό που με έσπρωξε ήταν πως η ομάδα δημιουργήθηκε κάτω από ένα όραμα. Ένα όραμα ρεαλιστικό που έχει στόχο ως την καταξίωση στην κατηγορία και επόμενος στόχος είναι να βγάλουμε νέους αθλητές και μετά ο επόμενος ρεαλιστικός στόχος είναι να κοιτάξουμε την άνοδο. Αυτό που θέλουμε είναι να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα.

Η ομάδα παρά το χαμηλό μπάτζετ έχει στόχους. Με αρχή το παιχνίδι του Σαββάτου ξεκινάμε για ότι καλύτερο. Θέλω να ευχηθώ σε όλους μας να είμαστε υγιείς για να προσφέρει ο καθένας από το πόστο του. Εγώ αντιμετωπίζω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπου στόχος είναι η νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας και την επιτροπή για τις προσπάθειες που καταβάλανε και την εμπιστοσύνη που μου δείξανε. Η φανέλα είναι… βαριά και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να την οδηγήσω για τα επόμενα τρία χρόνια. Η ευχή μου είναι να νιώσουμε περισσότερες χαρές απ’ ότι στεναχώριες. Αυτή η ομάδα στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι να βρεθεί κάποια στιγμή στην Α1.”