Επτά αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και πλέον κάθε νίκη ή ήττα μετράει… διπλά. Γι’ αυτό και οι αναμετρήσεις της αυριανής (Σάββατο 21/2), 20ης αγωνιστικής, θεωρούνται κομβικής σημασίας τόσο για τις ομάδες που μάχονται για την άνοδο όσο και αυτές που θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ασφαλώς και η αναμέτρηση της Τρίπολης μαγνητίζει πάνω της τα φώτα. Ρεπό έχει ο Ηρακλής, ο οποίος παίρνει με 20-0 το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό που αποσύρθηκε. Αναλυτικά:

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ: Η “μονομαχία” του πρώτου (Καβάλα) με τον δεύτερο (Αρκαδικό), κλέβει τη παράσταση, μιας και το αποτέλεσμα θα παίξει σημαντικό ρόλο στη “μάχη” της ανόδου. Το κλειστό της Τρίπολης αναμένεται να είναι κατάμεστο και οι φίλαθλοι που θα παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση των δύο ισχυρότερων ομάδων της Α2, με παίκτες επιπέδου Α1. Ο γηπεδούχος Αρκαδικός “διψάει” περισσότερο για τη νίκη, καθώς αν ξεπεράσει το μέγα εμπόδιο της Ένωσης θα αποκτήσει πλέον βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ για την κατάκτηση της προνομιούχου δεύτερης θέσης. Η Καβάλα που μετράει αήττητο σερί 13 αγώνων και παραμένει εδώ και μήνες στη κορυφή, έχει το “μαξιλαράκι” των τριών πόντων διαφοράς, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου είχε επικρατήσει με 70-60. Παιχνίδι ακατάλληλο για προβλέψεις, με τις άμυνες να προβλέπεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο…

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΛΑΥΡΙΟ: Στη Λευκάδα, η τοπική Δόξα υποδέχεται το Λαύριο, το οποίο προέρχεται από την εντός έδρας ήττα – σοκ από τη Λιβαδειά και έχει χάσει έδαφος στη προσπάθεια του να πετύχει το… όνειρο της ανόδου. Η ομάδα του Ιονίου θέλει να κερδίσει ένα μεγάλο παιχνίδι (δεν την πάνε τα ματς κορυφής) και να συντηρήσει τις έστω και μαθηματικές ελπίδες της για τη δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα, τόσο λόγω έδρας αλλά κυρίως λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι. Γιαννακόπουλος, Σακελλαρίου, Παγώνης, Ψωμαδέρης, Μπένος και Μπρόζος αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη, τη στιγμή που η Δόξα αναμένεται να παραταχθεί πλήρης. Το Λαύριο έχει αποδείξει πάντως ότι είναι σκληροτράχηλη ομάδα και το βέβαιο είναι ότι θα παλέψει με ότι δυνάμεις διαθέτει για το “διπλό” που θα το κρατήσει στο “κόλπο” της ανόδου.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΑΕΤΟΣ: Με στόχο να συνεχίσει τη ξέφρενη πορεία της και να φτάσει στην έβδομη συνεχόμενη νίκη της, η Α.Ε.Λ. υποδέχεται στη Λιβαδειά τον Αετό. Με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη να επιστρέψει στη διάθεση του Νίκου Οικονόμου, καθώς εξέτισε τη ποινή της μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί, οι Βοιωτοί έχουν το… μομέντουμ αλλά και την ποιότητα να κερδίσουν το ματς και να κάνουν ακόμη και όνειρα ανόδου (ειδικά αν χάσει ο Αρκαδικός). Ο Αετός που είχε χάσει και στον πρώτο γύρο στην Αθήνα (78-79), δεν έχει άλλο περιθώριο από το να “χτυπήσει” το παιχνίδι και ότι βγει… Η εντός έδρας ήττα από το Ψυχικό έχει “πληγώσει” την ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα η οποία βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, όμως εξακολουθεί να κρατά τη τύχη στα χέρια της σχετικά με τη παραμονή της στην Α2.

ΨΥΧΙΚΟ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι στο Ψυχικό η ομώνυμη ομάδα η οποία κοντράρεται με τον Ερμή Λαγκαδά. Οι γηπεδούχοι έχουν χάσει έδαφος για τη δεύτερη θέση, όμως όσο ζουν ελπίζουν και αισιοδοξούν σε μια εύκολη επικράτηση προκειμένου να τονώσουν την ψυχολογία τους ενόψει της τελικής ευθείας. Ο Ερμής που βρίσκεται στη προτελευταία θέση, έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για τη σωτηρία, ενώ η λέξη νίκη είναι άγνωστη για αυτόν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μια αξιοπρεπής εμφάνιση είναι μάλλον ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας του Λαγκαδά.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Προερχόμενος από βαριά ήττα στη Καβάλα, ο Εθνικός υποδέχεται στο Κερατσίνι τον Φίλιππο Βέροιας, με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να επιστρέψει στις νίκες και να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση. Γιατί όχι να διατηρήσει και μαθηματικές ελπίδες ανόδου αν “βολέψουν” και τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Αυτός πάντως που “καίγεται” περισσότερο είναι ο Φίλιππος, ο οποίος μετά από τρεις σερί ήττες φλερτάρει ανοιχτά με τον υποβιβασμό. Δεδομένου ότι ο Ηρακλής θα πάρει μια ξεκούραση νίκη, η ομάδα της Βέροιας κινδυνεύει να ηττηθεί να περάσει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τραυματίες είναι οι Γκιουλέκας και Τριχόπουλος, η συμμετοχή των οποίων είναι αμφίβολη.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΟΦΗ: Τέλος, στο κλειστό του Μετς το Παγκράτι φιλοξενεί τον ΟΦΗ με στόχο να “σφραγίσει” τη παραμονή του στην Α2, με τη τρίτη σερί νίκη του. Οι Κρητικοί έχουν ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις μετά τη νίκη επί του Ηρακλή και δεδομένου ότι η πίεση είναι λιγότερη και για τις δύο ομάδες, αναμένεται να γίνει ένα ελεύθερο και συναρπαστικό παιχνίδι. Στον πρώτο γύρο το Παγκράτι είχε νικήσει με 87-86 στο Ηράκλειο. Αμφίβολη από πλευράς γηπεδούχων είναι η συμμετοχή του Ψαρόπουλου που αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς, ενώ ο ΟΦΗ δεν θα έχει στη σύνθεση του τον Κιτσούλη.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.