Δύο μήνες συμπληρώνονται από το… τζάμπα μπαράζ (της ΕΟΚ) ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή στα Τρίκαλα. Και το πρώτο στάδιο μεταβατικής προετοιμασίας της “Ένωσης” ενόψει Α2, έπειτα από περίπου 2 μήνες, ολοκληρώνεται σήμερα στο κλειστό της Ζωφριάς.

Θα είναι η απογευματινή προπόνηση η τελευταία της ΑΕΚ στα φιλόξενα Άνω Λιόσια, όπερ σημαίνει τέλος εποχής; Ίσως. Αν και ποτέ και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε. Η ΑΕΚ ελπίζει να μετακομίσει είτε στον Άγιο Θωμά, είτε στην Κυψέλη, αλλά στον δήμο Φυλής παρότι γνωρίζουν τις προθέσεις των “κιτρινόμαυρων” είναι διατεθειμένοι για εύλογο χρονικό διάστημα να περιμένουν. 

Η “Ένωση” έπαιξε στη Ζωφριά σε πέντε διαφορετικές περιόδους, ήτοι 2002-2003, 2003-2004, 2011-2012, 2012-2013 και… 2010-2011, όταν δεν ξεκίνησε, αλλά ολοκλήρωσε την αποφράδα χρονιά, που οδήγησε στον υποβιβασμό της από την Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ΑΕΚ, που έχει γίνει… τσιγγάνα αναζητώντας την καλύτερη δυνατή έδρα – μετά την δικαιολογημένη φυγή της από το (τότε μικρό ως προς τις φιλοδοξίες της)  “Γιώργος Μόσχος” και τη Νέα Φιλαδέλφεια επί Γιάννη Φιλίππου-Γιάννη Ιωαννίδη – έχει χρησιμοποιήσει σε Ελλάδα ή Ευρώπη από το 1996 μέχρι σήμερα, τα εξής γήπεδα:

Το κλειστό του ΟΑΚΑ, το 3ο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων (Ζωφριά), το Ολυμπιακό Κλειστό της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Ρυθμικής Γυμναστικής του Γαλατσίου, το “Χαλκιοπούλειο” κλειστό της Λαμίας, το κλειστό του Σπόρτιγκ, το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Ελληνικού, ενώ έχει χρησιμοποιήσει για μεμονωμένα ματς το Δημοτικό Γυμναστήριο Αμαρουσίου (Αγίου Θωμά), το κλειστό του Αιγάλεω, το “Ανδρέας Παπανδρέου” (Περιστέρι), το κλειστό της Ριζούπολης.  Ουσιαστικά άλλαξε 10 γήπεδα σε 17 χρόνια!