Ο σχεδιασμός του Εθνικού για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει – όπως είναι λογικό – από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να συνεχίζουν τις συζητήσεις με τους παίκτες που φόρεσαν φέτος τη φανέλα της ομάδας. Σύμφωνα με αυτές, παρελθόν αποτελεί από τους Πειραιώτες ο Κώστας Μαχαίρας, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα τη φετινή σεζόν. Η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε και επίσημα το “διαζύγιο” με τον 30χρονο σέντερ:

“Η διοίκηση της ομάδας Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ θέλει να ευχαριστήσει τον Κώστα Μαχαίρα για την προσφορά του την φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Κώστας δεν θα είναι μέλος της ομάδας μας την επόμενη σεζόν αλλά θα είναι πάντα μέρος της ιστορίας του τμήματος Μπάσκετ και θα έχει το δικό του ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μας. Έπαιξε με πάθος και αυταπάρνηση και γι’ αυτό αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο μας…”.

Εξελίξεις αναμένονται και στα υπόλοιπα ανοιχτά… μέτωπα των ανανεώσεων, με τον Γιώργο Κουκά να είναι ο επόμενος στις συζητήσεις με τους ανθρώπους του Εθνικού. Οι “κυανόλευκοι” και ο κόουτς Βαγγέλης Βλάχος έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φετινή συνεργασία με τον 29χρονο πλέι μέικερ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια διαφορά στο οικονομικό η οποία δυσκολεύει την επίτευξη συμφωνίας ανανέωσης της συνεργασίας. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πάντως ανοιχτά, ενώ στη λίστα των παικτών προς παραμονή βρίσκεται και ο Θοδωρής Τσιότρας, που επίσης ήταν από τους πρωταγωνιστές της φετινής, επιτυχημένης, πρώτης χρονιάς του Εθνικού στην Α2.
Τέλος, σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει το μεταβατικό στάδιο των προπονήσεων των “κυανόλευκων”, ενώ στη πορεία αναμένεται να γίνουν και κάποιες δοκιμές παικτών.