Η εντός έδρας ήττα από τον Ερμή Λαγκαδά… αποσυντόνισε το Ηράκλειο καθώς οι Κρητικοί έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία να απομακρυνθούν για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που, πλέον, δεν θα έχουν το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους “πράσινους”. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όμως, δεν καταδικάζει την ομάδα του Βασίλη Ράλλη, όπως λανθασμένα μπορεί να θεωρήσει κάποιος.

Αντίθετα, μπορεί να διατηρεί το Ηράκλειο σε… δύσκολη θέση αναφορικά με την παραμονή, αλλά με βάση την εικόνα των ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα, η σωτηρία δεν… απέχει και τόσο πολύ. Γιατί άσχετα από το δύσκολο πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών κόντρα σε Φιλαθλητικό (εκτός), Κόροιβο (εντός), Αγία Παρασκευή (εκτός) και Νέα Κηφισιά (εντός), το συγκρότημα του Βασίλη Ράλλη εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια της.

Είτε πρόκειται για το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής απέναντι στον συμπολίτη ΟΦΗ, είτε για εξίσου κομβική παιχνίδια στη συνέχεια του πρωταθλήματος με τους άλλους συνδιεκδικητές της παραμονής. Γιατί είναι προφανές πως οι “κυανόλευκοι” δεν πρόκειται να σουτάρουν σε αγώνα με τόσο απογοητευτικά ποσοστά σε βολές (48%) και τρίποντα (11%), όπως σε αυτό απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά. Εκεί όπου η τύχη τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι

Ποιότητα ρόστερ υπάρχει, προπονητική ικανότητα υπάρχει, φερέγγυα διοίκηση υπάρχει, οπότε όλα είναι πιθανά για μια ομάδα που αποδεικνύει κάθε Σάββατο πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει κατά καιρούς.

Πρόδηλο είναι, πάντως, πως όποιος (κάνει το λάθος να) υποτιμήσει το Ηράκλειο θα βρεθεί… προ εκπλήξεως και θα το πληρώσει πολύ ακριβά.