Από την ημέρα που ο Φάρος Κερατσινίου επικράτησε το Προμηθέα, και βρέθηκε στην Basket League, πολλά ήταν και είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν, με το basketblog.gr να κάνει μια προσπάθεια να βάλει σε μια τάξη το τι μέλλει γενέσθαι στην επόμενη ημέρα της ομάδας του Πειραιά, που εντυπωσίασε άπαντες με την φετινή της παρουσία, φτάνοντας στον τελικό κυπέλλου, και κάνοντας δικό της το ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος στην ιστορία της Α2 Ανδρών με 13-0, πριν ηττηθούν στη Νέα Ερυθραία από τον Πανερυθραϊκό στο κλείσιμο του πρώτου γύρου.

Η περίπτωση της Α1

Ο Φάρος δικαιωματικά ανήκει στην Α1, και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, έχοντας κερδίσει με την αξία του αυτό το επίτευγμα. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Τσάπας και η διοίκηση της ομάδας, θέλουν να αγωνιστούν στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας τα εχέγγυα και τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας να δηλώνει ότι δεν θέλει να είναι «one man show». Για αυτό το λόγο έκανε άνοιγμα για οικονομική βοήθεια, με κάποιους να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, και με την καταλυτική ημερομηνία να είναι στα μέσα Ιουλίου. Έτσι και αλλιώς, και μιλώντας και με αθλητές της ομάδας, τόσο φετινούς, όσο και παλιότερους, άπαντες είναι πληρωμένοι, έχοντας εισπράξει και τα πριμ. Αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία, θα ξανά δηλώσει συμμετοχή στην Α2, με τον Προμηθέα αυτόματα να παίρνει την θέση του στην Basket League.

Το ρόστερ

Μπορεί Παπαμακάριος και Κομποδιέτας να αποχώρησαν, όπως και ο Μιχάλης Κακιούζης που σταμάτησε το μπάσκετ, αλλά μόλις το πρωί, Νίκος Λιακόπουλος και Βαγγέλης Καράμπουλας συνεχίζουν στην ομάδα, με τους δυο τους να έχουν διετές κλειστό, και να δέχονται και μικρή μείωση, ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρώτο (βρίσκεται για διακοπές στο Ιόνιο) μας ανέφερε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Επίσης αναμένεται να συνεχίσουν οι Μπατής, Πετροδημόπουλος, Κατούφας, Παπαδόπουλος, Κουντουράς, ενώ έχουν γίνει επίσημες κρούσεις σε δυο εξαιρετικούς παίκτες, που εντυπωσίασαν στην θέση τέσσερα και πέντε, με τον δεύτερο να αποτελεί το κλου της χρονιάς (ακόμα τα ονόματα δεν είναι προς δημοσίευση).

Υπόθεση προπονητής

Ο Ανδρέας Πολέμης με προσωπική του ανακοίνωση στο facebook έχει δηλώσει την αποχώρηση του από την ομάδα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν η αγάπη του για αυτή τον αναγκάσει να επιστρέψει, από την θέση του head coach ή έστω από κάποιο άλλο πόστο. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποια θα είναι η κατηγορία που θα αγωνιστεί ο Φάρος, ο οποίος αν παραμείνει στην Α2 θα έχει και πάλι εξαιρετικό ρόστερ.