Ο Κόροιβος έχει μπει σε μια νέα φάση της ιστορίας του. Απαλλαγμένος σε μεγάλο βαθμό από τα… βαρίδια του παρελθόντος, ετοιμάζει τα πλάνα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπου στόχος θα είναι το… κάτι παραπάνω.

Το άνοιγμα από την φετινή χρονιά είναι πολύ μικρό και σύντομα θα καλυφθεί και αυτό και πλέον οι ιθύνοντες που την Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνεδρίαση, έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους για την ομάδα.

Πρόθεση της διοίκησης είναι να κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος του φετινού βασικού κορμού, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στο να φτάσει η ομάδα στο υψηλότερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, στην μέχρι τώρα παρουσία του Κόροιβου στην Α2.

Η παραμονή του ηγέτη της ομάδας Σάκη Καρύδα αποτελεί βασική προτεραιότητα και σε μια πρώτη συνάντηση που έγινε με τον έμπειρο γκαρντ, του γνωστοποιήθηκε η επιθυμία για ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ και ο ίδιος είναι πολύ θετικός μιας και φαίνεται να έχει… ριζώσει στην Αμαλιάδα.

 Οι Ηλείοι θέλουν να κρατήσουν και τον Πέτρο Νοέα (επίσης βασικό στέλεχος φέτος) αλλά και τον μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν Γιάννη Αντωνιάδη. Ο τελευταίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας από τον σοβαρότατο τραυματισμό του στο γόνατο (είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση) και σε περίπου 15 ημέρες θα ξεκινήσει τρέξιμο, σύμφωνα με τον ορθοπεδικό κ. Πισκοπάκη που τον παρακολουθεί. Στον Κόροιβο εκτιμούν ιδιαίτερα το ταλέντο αλλά και τον χαρακτήρα του 25χρονου φόργουορντ και τον περιμένουν με ανυπομονησία να ενταχθεί και πάλι στην ομάδα.  

Θετικά προσκείμενοι είναι και για την παραμονή των Μιχάλη Χατζόπουλου, Νίκου Κούρτη αλλά και του Μπράνισλαβ Τόμιτς. Ο 32χρονος σέντερ έχει “δέσει” με την ομάδα, πραγματοποίησε εξαιρετικό πρωτάθλημα και θα είναι ο “εκλεκτός” για την μία θέση ξένου που προβλέπεται από τους κανονισμούς για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πριν όμως από την υλοποίηση των πλάνων στο θέμα του ρόστερ, αυτό που προέχει για τον Κόροιβο είναι η ανανέωση της επιτυχημένης συνεργασίας με τον κόουτς Βασίλη Νιπεργιάλη. Στην Αμαλιάδα θεωρούν τον Έλληνα προπονητή μέλος της… οικογένειας τους και είναι δεδομένη η επιθυμία του συλλόγου για την παραμονή του.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα του Νιπεργιάλη να πάρει την απόφαση του, μιας και έχει προσωπικούς – επαγγελματικούς λόγους, οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του.