Σε έναν… ανηφορικό αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί ο Φίλιππος Βέροιας, προκειμένου να “χτίσει” μια ανταγωνιστική ομάδα, μετά την επισημοποίηση της παραμονής του στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2. Οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, όμως στην ομάδα της Ημαθίας υπάρχει όρεξη και μεράκι να φτιαχτεί κάτι καλό. Όπως έχουν πει πρόσφατα σε δηλώσεις τους οι ιθύνοντες του συλλόγου, το “χτίσιμο” θα ξεκινήσει από το… μηδέν, σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνει μια τελική συνάντηση ανάμεσα σε παράγοντες της ομάδας προκειμένου να σχηματοποιηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα “τρέξει” όλα τα θέματα, με πρώτο και βασικότερο αυτό του μπάτζετ και την εξοικονόμηση όσο των δυνατών περισσότερων οικονομικών πόρων. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει κάποια πλάνα από τον κόουτς Δημήτρη Γκίμα και τους συνεργάτες του για τη στελέχωση του ρόστερ, τα οποία πάντως θα αρχίσουν να υλοποιούνται μετά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Σύμφωνα με αυτά, βασική επιδίωξη είναι η διατήρηση ενός μέρους του περσινού βασικού κορμού. Προς παραμονή είναι τα… “τοτέμ” της ομάδας, οι Βεροιώτες Τάσος Κασαμπαλής και Γιώργος Τριχόπουλος, ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Απόλλωνα Δεληγιώργη.

Για τις μεταγραφές ο Φίλιππος θα κινηθεί με μεγάλη προσοχή και χωρίς ιδιαίτερες βιασύνες, μιας και πρέπει να οριστικοποιηθεί πρώτα το μπάτζετ. Στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας βρίσκεται το όνομα του νεαρού Αλέξανδρου Μήτσιαλου. Ο 21χρονος φόργουορντ, ύψους 2.01, αγωνίστηκε τις δύο τελευταίες χρονιές στον Ηρακλή και θεωρείται μια καλή και ποιοτική λύση με προοπτική… Υπάρχει επίσης η σκέψη να κινηθεί η ομάδα για κοινοτικό γκαρντ και ήδη ο Γκίμας εξετάζει κάποιες περιπτώσεις προτεινόμενων παικτών, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη κάτι το οριστικό.