“Φτωχή” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα από αγωνιστικής απόψεως, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα για την Α2, με τις ομάδες του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος να δίνουν ραντεβού για το επόμενο Σάββατο.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο στη μέχρι τώρα πορεία των 16 ομάδων στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές δεν είναι άλλο από τους σκόρερς των ομάδων. Το basketblog.gr ανέλυσε τα μέχρι τώρα στατιστικά των παικτών μετά από τέσσερις αγωνιστικές και παρουσιάζει τους 5+1 σκόρερ του πρωταθλήματος.

Δεν είναι φυσικά λίγες και οι ομάδες που έχουν επιθετικό πλουραλισμό και το σκοράρισμα είναι μοιρασμένο ανάμεσα σε περισσότερους από έναν παίκτες, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του Διαγόρα Δρυοπιδέων, όπου κορυφαίος σκόρερ της ομάδας είναι ο Νίκος Κόκκαλης με 10,8 πόντους, όμως υπάρχουν 8 παίκτες που έχουν πετύχει από 25 πόντους και άνω στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. 

Την πρώτη θέση στη λίστα των σκόρερ μοιράζονται αυτή τη στιγμή δύο παίκτες. Ο λόγος για τον Στέφαν Τζόρτζεβιτς και τον Τομς Λεϊμάνις, καθώς αμφότεροι έχουν πετύχει 78 πόντους σε 4 αγώνες, έχοντας κατά μέσο όρο 19,5 πόντους ανά αγώνα. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο παίκτες έγκειται στο χρόνο συμμετοχής, με τον “ψηλό” του Χαριλάου Τρικούπη να μετρά 83 αγωνιστικά λεπτά, την ώρα που ο νεαρός γκαρντ της ομάδας από την Αμαλιάδα μετρά 106 λεπτά συμμετοχής.

Στην 3η θέση βρίσκεται ο Νίκος Κακλαμάνος. Ο έμπειρος γκαρντ της Καρδίτσας είναι ο άνθρωπος της στιγμής για τους Θεσσαλούς έχοντας χαρίσει αρκετές νίκες στην ομάδα του με τα καλάθια που πετυχαίνει σε κομβικά χρονικά σημεία, όμως είναι και ο κινητήριος μοχλός της ομάδας επιθετικά, έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής 75 πόντους, ήτοι 18,7 πόντους ανά αγώνα.

Την 4η θέση και με βάση την αναλογία πόντοι ανά αγώνα, κατακτά ο Ρασάντ Μπελ. Ο “ψηλός” του Απόλλωνα Πατρών παλεύει σχεδόν μόνος του πολλά παιχνίδια των “μελανόλευκων”, χωρίς αποτέλεσμα, όμως ο ίδιος φτάνει στο… κόκκινο τα νούμερα της στατιστικής. Ο Μπελ μπορεί να έχει πετύχει 54 πόντους, όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα να μετρά 18 πόντους κατά μέσο όρο.

Την πεντάδα των σκόρερ κλείνει ο Κώστας Κακαρούδης του Ηρακλή. Ο έμπειρος φόργουορντ που συνεχίζει για δεύτερη σερί σεζόν φέτος στο “γηραιό” είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του με 66 πόντους που μεταφράζονται σε 16,5 πόντους ανά αγώνα.

Στην πεντάδα θα μπορούσε να μπει σαν σκόρερ και ο Δάνης Ελευθεριάδης της Ευρώπης Πευκοχωρίου, με τον 29χρονο φόργουορντ να έχει πετύχει 63 πόντους μέχρι στιγμής, όμως έχει μικρότερο μέσο όρο πόντων, μετρώντας 15,7 πόντους ανά αγώνα.