Στη Θεσσαλία διεξάγεται το σημαντικότερο παιχνίδι της αυριανής (Σάββατο) 15ης αγωνιστικής, η οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις, καθώς το παιχνίδι της Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή.

Η “μάχη” των Τρικάλων θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο, ενώ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας αναμετρήσεις διεξάγονται και στα γήπεδα του Λαγκαδά και της Λευκάδας, όπου θα κριθούν πολλά σχετικά με την τη παραμονή. Αναλυτικά:

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ:

Το ντέρμπι της ημέρας είναι αυτό στα Τρίκαλα, ανάμεσα στη τοπική ομάδα και τον πρωτοπόρο Φιλαθλητικό. Μεγάλη δοκιμασία και πρόκληση για το συγκρότημα του Ζωγράφου, το οποίο αν καταφέρει να σταθεί όρθιο και στη “καυτή” έδρα των Θεσσαλών και περάσει από τα… δύο στενά, τότε θα έχει κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη της ανόδου στην Α1. Από την άλλη τα Τρίκαλα, τα οποία ενδέχεται να αγωνιστούν χωρίς τον τραυματία Κατσαρέ, θέλουν τη νίκη και μόνο για να παραμείνουν σε… τροχιά ανόδου, ενώ αναμένεται να αντλήσουν δύναμη από τους χιλιάδες φίλους τους που θα δώσουν βροντερό παρών για ακόμη μια φορά.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΛΑΥΡΙΟ:

Στο Μετς, μπορεί να μην υπάρχει κόσμος λόγω της τιμωρίας της έδρας του Παγκρατίου, όμως θα υπάρχει… τηλεόραση. Η σύγκρουση των “ροσονέρι” με το Λαύριο θα καλυφθεί από την ΕΤ-1 και υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, μιας και αναμετρούνται δύο ποιοτικές ομάδες με υψηλές βλέψεις και φέτος. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν για ακόμη μια φορά χωρίς τον Τόλη Κουτρούλια ο οποίος παραμένει εκτός ομάδας, ενώ προβλήματα έχει και το Λαύριο που θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Λυμπερόπουλου, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Κακιούζη.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

Ένα από τα τελευταία της… χαρτιά για την σωτηρία παίζει η Δόξα, η οποία υποδέχεται στη Λευκάδα το ανεβασμένο τις τελευταίες αγωνιστικές Ηράκλειο. Η ομάδα του Δημήτρη Παπαδόπουλου πρέπει πάση θυσία να επιστρέψει στις επιτυχίες αν δεν θέλει να… βουλιάξει στον πυθμένα της βαθμολογίας και να έρθει πιο κοντά στον υποβιβασμό. Τη νίκη θα επιδιώξουν και οι Κρητικοί, οι οποίοι έχουν ανεβασμένη ψυχολογία, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχουν διασφαλίσει τη θέση τους στη κατηγορία.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Στις Σέρρες, οι Ίκαροι κοντράρονται με την Αγία Παρασκευή και φιλοδοξούν να κλείσουν την… παρένθεση της κακής εμφάνισης και ήττας από τον Φιλαθλητικό, επιστρέφοντας παράλληλα στην διεκδίκηση της ανόδου. Η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη κόντρα στην ΚΑΠ, η οποία δείχνει ιδιαίτερα… φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό, ενώ δεν έχει πλέον μεγάλη βαθμολογική πίεση, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο Πεχλιβάνης θα λείψει από τους γηπεδούχους και οι Κορωνίδης – Μαναβόπουλος από τους φιλοξενούμενους.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ:

Ο Κόροιβος παραμένει κοντά στη κορυφή και θέλει να την πλησιάσει ακόμη περισσότερο, υποδεχόμενος στην Αμαλιάδα τον Αρκαδικό. Η ομάδα του Βασίλη Νιπεργιάλη έχει αποδείξει φέτος ότι έχει τα φόντα ακόμη και για την διεκδίκηση της ανόδου, επομένως δεν θέλει ούτε να σκέφτεται πιθανό… στραβοπάτημα και μάλιστα εντός έδρας. Ο Αρκαδικός εξακολουθεί να παλεύει για την σωτηρία του, είναι το αουτσάιντερ, όμως δεν θα παραδοθεί αμαχητί… Πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους οι τραυματισμοί των Τσιότρα – Γκόβα.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ:

Ακόμη ένας “τελικός” για Ερμή και Νίκη Βόλου, οι οποίοι συγκρούονται στον Λαγκαδά με στόχο τους πολύτιμους δύο βαθμούς. Ειδικότερα για τους γηπεδούχους το ματς είναι… χωρίς γυρισμό, καθώς καλούνται να δώσουν τέλος στο αρνητικό σερί των 10 ηττών και να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Κομβικής σημασίας το ματς και για τους… αποδεκατισμένους Βολιώτες, οι οποίοι όμως έχουν αποδείξει ότι παρά τα τεράστια προβλήματα τους παραμένουν ανταγωνιστικοί και επικίνδυνοι. Στο ματς του πρώτου γύρου ο Ερμής είχε επικρατήσει με 63-58.

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ – ΟΦΗ:

Η αυλαία της 15ης αγωνιστικής θα πέσει τη Κυριακή, με τη συνάντηση της Κηφισιάς ανάμεσα στην ΑΕΝΚ και τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί και θα υποδεχθούν πάνοπλοι μια ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της και παράλληλα ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και απουσίες με τελευταίο πλήγμα τον Τραιανό ο οποίος θα μείνει εκτός για περίπου ένα μήνα.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τις αναμετρήσεις του Μετς (1 μ.μ. ΕΤ-1) και της Κηφισιάς (Κυριακή, 3/2 στις 3 μ.μ.).