Η σειρά των πλέι οφ και πλέι άουτ στην συνεχίζεται σήμερα, με τις ομάδες που έχουν πάρει προβάδισμα νικών να θέλουν να… καθαρίσουν. Στο Κερατσίνι και στον Αστακό υπάρχουν φαβορί και αυτά είναι ο Φάρος και ο Ηρακλής, ενώ κορυφώνεται και η “μάχη” για την σωτηρία στα πλέι άουτ. Αναλυτικά: 

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΟΥΚΑΣ: Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά το “μπρέικ” της περασμένης Τετάρτης και της νίκης στο Μαρούσι, ο Φάρος φιλοξενεί στο Κερατσίνι τον… πληγωμένο Δούκα με στόχο να κάνει το 3-1 στις νίκες και να πάρει τη πρόκριση στον τελικό ανόδου. Με τον κόσμο στο πλευρό τους, οι Πειραιώτες είναι το φαβορί, κόντρα σε μια ομάδα που δείχνει να έχει φτάσει στο μάξιμουμ των φετινών της δυνατοτήτων και θα παραταχθεί με τους “χρυσούς” εφήβους Καμπερίδη και Ψαρρά στη σύνθεση της, στη θέση των Κουκά και Τζιάλα που αποτελούν πρόωρα παρελθόν.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Ο Ηρακλής φιλοδοξεί να τελειώσει και αυτός τη σειρά με τον Αίολο (προηγείται 2-1) και να κάνει ένα ακόμη σημαντικό “διπλό”, κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα του Αστακού. Η αποστολή του μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει και θα παλέψει για να ικανοποιήσει τους φίλους της που θα γεμίσουν το γήπεδο και να πέσει… ηρωικά, επιστρέφοντας όμως τη σειρά στη Θεσσαλονίκη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ο Αρκαδικός έχει το προβάδισμα στις νίκες (2-1) και κατ’ επέκταση στη μάχη για τη παραμονή, όμως το Ηράκλειο έχει την έδρα και το πείσμα να παλέψει μέχρι τέλους. Στη Κρήτη αναμένεται μια δυνατή αναμέτρηση που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Παρά τις απουσίες τους (Μαραγκάκης, Παπαδάκης), οι Ηρακλειώτες είναι αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν και να τα παίξουν όλα για όλα στο τρίτο και τελευταίο ματς.

ΚΑΒΑΛΑ – ΜΑΧΗΤΕΣ: Εξαιρετικά αμφίρροπη η συνάντηση στη Καβάλα, με την γηπεδούχο Ένωση να μην έχει άλλη επιλογή από τη νίκη, προκειμένου να ισοφαρίσει σε (2-2) στις νίκες και να συνεχίσει να ελπίζει. Οι Μαχητές που δεν διακρίνονται φέτος για τις εκτός έδρας επιδόσεις τους (μόλις μία νίκη) έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, αλλιώς η αγωνία θα παραταθεί…

Το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο 13/5

Play of

Αστακού 17.00: Αίολος Αστακού-Ηρακλής Παναγιώτου-Βαρδάλος-Δαρλαμήτσος 

Π. Νικολαϊδης 17.00: Φάρος-Δούκας Πηλοϊδης-Ανδρικόπουλος-Θεονάς 

Play Out

Δύο Αοράκια 17.00: Ηράκλειο-Αρκαδικός Πουρσανίδης Κ.-Συμεωνίδης-Λόρτος 

ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00: Καβάλα-Μαχητές Δόξας Πεύκων Τζαφλέρης-Ταρενίδης Στ-Τσιαπλής