Αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως ο ΓΣ Λάρισας βρέθηκε στην Α2 Ανδρών απλά για να συμπληρώσει την κατηγορία, αλλά διαβάζοντας τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις των Θεσσαλών ίσως θα πρέπει να αρχίζουν να αλλάζουν γνώμη.

Έτσι, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ το συγκρότημα του Θανάση Μπουλιάκη είναι έτοιμη να προσθέσει τέσσερις εξαιρετικούς παίκτες, με εμπειρία και ποιότητα. Για την θέση του βασικού σέντερ ο Γυμναστικός έχει καταλήξει στην περίπτωση του πολύπειρου Δημήτρη Δέσπου, ο οποίος στα 40 του χρόνια, και μετά από δυο χρονιές στον Ηρακλή είναι έτοιμος να αναζητήσει νέες περιπέτειες, και φαίνεται να επιστρέφει στην Λάρισα μετά από 16 χρόνια. Την περσινή σεζόν στον «γηραιό» είχε 11,3 πόντους και 7,3 ριμπάουντ, κρατώντας σχεδόν μόνος του τον Ηρακλή στην κατηγορία.

Αυτός που επίσης είναι κοντά στο να επιστρέψει στην Λάρισα, που αποτελεί και η γενέτειρα του είναι ο Σωτήρης Γκιουλέκας, ο οποίος ως το 2003 αγωνίζονταν στις ομάδες της πόλης. Ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε επίσης στον Ηρακλή έχοντας 4,4 πόντους και 3 πόντους ανά παιχνίδι, έχει και σπουδαία εμπειρία από ομάδες του εξωτερικού, αλλά και τις ανόδους του με Τρίκαλα και Κόροιβο. Επίσης, κοντά στον ΓΣ Λάρισας είναι και ο Γιάννης Τόζιος, ο οποίος κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 με τον Φίλιππο Βέροιας. Ο 26χρονος σέντερ με το εξαιρετικό σουτ είχε 8,6 πόντους και 5,4 ριμπάουντ, ενώ ευστόχησε και σε 14 τρίποντα.

Τελευταίος της παρέας είναι ένας κοινοτικός που έχει ριζώσει στην Ελλάδα, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Στέφαν Νίκολιτς. O 23χρονος γκαρντ μετά την παρουσία του στην ΑΕΚ, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο Πευκοχώρι έχοντας 12,7 πόντους και 4,1 ασίστ σε 26 παιχνίδια.Με αυτές τις προσθήκες η ομάδα της Λάρισας δείχνει να δυναμώνει αρκετά, δημιουργώντας ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο.