Σίγουρα όταν ολοκληρώθηκε και το μπαράζ ανόδου της Β’ Εθνικής αναφορικά με την άνοδο στην Α2, κανείς δεν φανταζόταν ότι τέσσερις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής σεζόν 2015-2016 θα υπήρχαν εκκρεμότητες αναφορικά με τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην δεύτερη τι τάξει Εθνική κατηγορία.

Και μάλιστα, αν αναλογιστεί και μετρήσει κάποιος τα δεδομένα, οι εκκρεμότητες δεν είναι μία…αλλά τρεις. Αρχικά με την άνοδο του Λαυρίου στην Basket League, και την εθελούσια πρώτη στου ΚΑΟΔ, το οποίο δεν θα αγωνιστεί στην Α2, άδειασε μια θέση, με την ΕΟΚ να καλεί το Άργος Ορεστικό να αποφασίσει. Η ομάδα του νομού Καστοριάς, ωστόσο είχε δημιουργήσει ένα ρόστερ με το σκεπτικό της Β΄Εθνικής, και πλέον βρίσκεται σε κατάσταση να μην βρίσκεται σε τρομερό δίλημμα. Τα χρήματα βρέθηκαν, ο κόσμος και οι γύρω από την ομάδα το θέλουν, αλλά η διοίκηση, και ο σοβαρός πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Κωνσταντινίδης, δεν θέλει να αφήσει ξεκρέμαστους κάποιους παίκτες, που λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης δεν μπορούνε να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της Α2, και θα μείνουν χωρίς ομάδα. Το Άργος Ορεστικό αναμένεται να απαντήσει σήμερα, το αργότερο αύριο…

Με την εθελούσια πτώση του Πανιωνίου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς το Περιστέρι δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θα ανέβει την Α2, και έχει πράξει και τις σχετικές κινήσεις, φέρνοντας στην ομάδα και κοινοτικό αθλητή. Το πράγμα δεν σταματάει όμως εκεί, καθώς αν το Άργος Ορεστικό δεν δεχθεί το Πευκοχώρι δηλώνει και αυτό πως σκέφτεται να αποδεχθεί την άνοδο, την οποία μπορεί να πάρει και αν δεν ανέβει ο ΟΦΗ, ο οποίος δεν δείχνει σημάδια ζωής.

Τι γίνεται όμως αν δεν ανέβει το Άργος Ορεστικό και υποβιβαστεί εθελούσια ο ΟΦΗ; Η ΕΟΚ θα πρέπει να αναζητήσει την 16η ομάδα ακόμα πιο βαθύτερα στην βαθμολογία της Β’ Εθνικής, όπου δεν υπήρξε πρόβλεψη για μπαράζ κατάταξης, κάτι που είναι πολύ λογικό. Στον όμιλο του Νότου 5ος κατετάγη ο Αμύντας και στον Βορρά ο Πιερικός Αρχέλαος...με την κατάσταση να μπλέκει σε αυτή την περίπτωση!Και όλα αυτά, ενώ το Σάββατο (19/9) υπάρχει προγραμματισμένο Κύπελλο Ελλάδας με την συμμετοχή ομάδων της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το σενάριο η ΕΟΚ να διεξάγει το πρωτάθλημα με 15 ομάδες.