Μετά από μία άκρως ανταγωνιστική και αμφίρροπη πρώτη αγωνιστική, περνάμε στο… δεύτερο πιάτο του πρωταθλήματος της Α2, το οποίο θα… σερβιριστεί αύριο (Σάββατο 18/10). Οι δυνατές αναμετρήσεις είναι το βασικό χαρακτηριστικό και της 2ης αγωνιστικής, η οποία αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί ολόκληρη, καθώς στον… χορό μπαίνουν και ο Αετός με τη Καβάλα που δεν αγωνίστηκαν στη πρεμιέρα. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναντήσεις του Ιβανώφειου και της Βέροιας, χωρίς όμως να υπάρχει παιχνίδι που να στερείται  ενδιαφέροντος. Αναλυτικά:

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ: Με ανεβασμένη τη ψυχολογία από τη σπουδαία νίκη της πρεμιέρας στον Λαγκαδά, ο νεανικός Ηλυσιακός υποδέχεται στα Ιλίσια τον ΟΦΗ, σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Η ομάδα του Κώστα Σορώτου καλείται να δείξει ότι εκτός από ικανή στον αγωνιστικό χώρο, είναι και ώριμη και να διαχειριστεί κατάλληλα τη θετική της αύρα… Πλήγμα η απουσία του τραυματία Κώστα Φακοπουλίδη, ο οποίος θα λείψει για μεγάλο διάστημα από τα παρκέ. Ο ΟΦΗ έρχεται στην Αθήνα πληγωμένος μετά την εντός έδρας ήττα από τον Φίλιππο και θα προσπαθήσει να… ρεφάρει, στηριζόμενος στους έμπειρους παίκτες του ρόστερ του.  

ΚΑΒΑΛΑ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Α1, η Καβάλα ρίχνεται έστω και με καθυστέρηση στη “μάχη” του πρωταθλήματος. Στο κλειστό της Καλαμίτσας και με τη συμπαράσταση των φίλων της έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στον Ερμή, ο οποίος δεν τα πήγε καλά στη 1η αγωνιστική (ήττα από Ηλυσιακό). Η ομάδα του Λαγκαδά δεν μας έχει συνηθίσει σε σταθερά καλό αγωνιστικό πρόσωπο μακριά από την έδρα της και οι φίλοι της περιμένουν να τους εκπλήξει ευχάριστα…

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΕΤΟΣ: Πολύς κόσμος αναμένεται στο κλειστό του Κερατσινίου, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Εθνικού στην Α2. Μάχη… νεοφώτιστων, καθώς οι Πειραιώτες υποδέχονται τον Αετό, με τον οποίο μέχρι πέρσι βρίσκονταν στη Β΄ Εθνική. Οι “μπλέ” καλούνται να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα σε σχέση με αυτή της πρεμιέρας και να κατακτήσουν τη πρώτη τους νίκη. Απέναντι τους θα βρουν μια ομάδα που ντεμπουτάρει και αυτή στη κατηγορία και η οποία διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά…

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ: Με τον αέρα του φαβορί και το ηθικό ακμαιότατο μετά τη νίκη στη Λευκάδα, ο Αρκαδικός φιλοξενεί στο κλειστό της Τρίπολης το Λαύριο σε ένα ματς που φαινομενικά έχει το πάνω χέρι. Ο Χατζής και η παρέα του είναι αναμφισβήτητα το φαβορί, όμως θα πρέπει να το δείξουν και μέσα στο παρκέ, κόντρα σε μια ομάδα που θα παραταχθεί χωρίς άγχος και πίεση, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη. Άλλωστε το Λαύριο έδειξε και στη πρεμιέρα κόντρα στον Εθνικό ότι διαθέτει ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο, ο Ηρακλής κοντράρεται με τη Δόξα Λευκάδας, σε ένα παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε προγνωστικό. Η απουσία του κόσμου του “Γηραιού” ευνοεί ασφαλώς τους φιλοξενούμενους που έδειξαν και κόντρα στον Αρκαδικό ότι φέτος έχουν βάλει ψηλά τον πήχη… Περισσότερα νιάτα και ενθουσιασμό οι γηπεδούχοι, περισσότερη εμπειρία και ποιότητα οι νησιώτες. Ματς ακατάλληλο για προβλέψεις… Χωρίς προβλήματα οι δύο ομάδες, ενώ στην αποστολή της Δόξας συμπεριλήφθηκε και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος παρά το ότι δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Μετς, με το Παγκράτι να κοντράρεται με τη νεοφώτιστη Λιβαδειά. Οι “ροσονέρι” έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο Ψυχικό, όμως το αυριανό είναι από τα παιχνίδια που “πρέπει” να κερδίσουν. Με τη βοήθεια του κόσμου τους έχουν το πάνω χέρι, όμως απέναντι τους θα βρεθεί ένα συγκρότημα με τον ενθουσιασμού του πρωτάρη αλλά και τη σημαντική πείρα κάποιων παικτών του. Η επιστροφή του Ντάρκο Ράλλη ενισχύει σημαντικά τη Λιβαδειά που θα… ψάξει την έκπληξη.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής κλείνει με ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο ματς στο κλειστό της Βέροιας. Ο Φίλιππος που έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής (σε φιλικά, κύπελλο και πρεμιέρα), έχει πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στο ενισχυμένο με σπουδαίους παίκτες και εξαιρετικά φιλόδοξο Ψυχικό. Για την ομάδα της Αθήνας το ματς είναι ακόμη πιο σημαντικό, καθώς στοχεύει στην άνοδο και δεν έχει τη πολυτέλεια να αρχίσει από τώρα να… σκουντουφλάει. Αμφίβολος από πλευράς γηπεδούχων ο Τριχόπουλος, ενώ από το Ψυχικό θα απουσιάσει σίγουρα ο νεαρός Τεχλικίδης και η συμμετοχή του Πάνου θα κριθεί τη τελευταία στιγμή.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.