Ακολουθώντας κατά πόδας το ρεπορτάζ του Φάρου Κερατσινίου, διαπιστώσαμε την αγάπη και το πάθος, αλλά και το άγχος των ανθρώπων της ομάδας να δημιουργήσουν μια ομάδα, η οποία θα ήταν αντάξια των ονείρων αλλά και τον φιλοδοξιών τους.

Σιγά σιγά, και μετά την ολοκλήρωση του παζλ των μεταγραφών, αρχίζαμε να τους αποκαλούμε «γκαλάκτικος», επίθετο με το ποίο δεν δείχνουν να συμφωνούν στο Κερατσίνι, όχι γιατί δεν το πιστεύουν, αλλά θέλουν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Πλέον, και μετά την πρόκριση τους στην προημιτελική φάση, θα κυνηγήσουν να ισοφαρίσουν ένα μεγάλο ρεκόρ στο παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης (7/10) με την Κηφισιά, το οποίο κρατάει από την περίοδο 1989-1990, και από την μεγάλη ομάδα του Παπάγου.

Συγκεκριμένα, ο Παπάγου την περίοδο 1888-89 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, και στηριζόμενος στην τρομερή φουρνιά των Παγίδα, Λογοθέτη, Κουφού, Σιγάλα, Σύγγελου, Παπασταθόπουλου, Λινοξυλάκη, Κονδύλη, Γκάρου, Βασιλάκη, Αποσκίτη και Αρώνη έφτασε την περίοδο 1989-1990 στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπου και ηττήθηκε από τον τρομερό Άρη εκείνης της εποχής με 103-76, αλλά στο τέλος της χρονιάς κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2, με ρεκόρ 16-6, και μαζί με τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης ανέβηκε στην Α1.

Πλέον, ο Φάρος του Ανδρέα Πολέμη, 26 χρόνια μετά, κυνηγάει να πετύχει το ίδιο, και ως νεοφώτιστος την Α2, να φτάσει την τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας.