Λένε πως καταλαβαίνεις καλύτερα την αξία ενός ανθρώπου όταν τον χάσεις… Αυτό ίσως να ισχύει και στην περίπτωση του ακούραστου “εργάτη” του μπάσκετ, Δημήτρη Γκίμα, ο οποίος έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί από ανακοπή καρδιάς.

Ο Άγγελος Τσάμης μπορεί να μην έτυχε να τον έχει προπονητή, όμως ο σεβασμός μεταξύ των κορυφαίων είναι αμοιβαίος. Ο Τσάμης λοιπόν, που φέτος αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πατρών, αποχαιρέτησε τον Γκίμα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ένα απόσπασμα από την φετινή συνέντευξη τύπου της αναμέτρησης του Φιλίππου με τον Απόλλωνα.

25/01/2020… Ο Φίλιππος Βέροιας υποδέχεται τον Απόλλωνα τον οποίον κατορθώνει να κερδίσει με 82-80 έπειτα από 50 αγωνιστικά λεπτά (δύο παρατάσεις). Οι κόουτς των δύο ομάδων, Δελέγκος και Γκίμας παρευρίσκονται στην συνέντευξη τύπου, όπου διδάσκουν ήθος πλέκοντας το εγκώμιο των αντιπάλων τους. Σε ένα σημείο, ο κόουτς Γκίμας μιλάει για την δική του αντίληψη για το παιχνίδι του Basketball και πραγματικά αυτά που λέει συγκλονίζουν γιατί περιγράφουν ακριβώς την νοοτροπία του.

Ούτε τέσσερις μήνες μετά, ο κόουτς Γκίμας βρίσκεται στην “γειτονιά των Αγγέλων” αλλά η παρακαταθήκη που άφησε σε προπονητές-παίκτες και γενικότερα ανθρώπους του μπάσκετ δεν θα χαθεί ποτέ. Ο Άγγελος Τσάμης δημοσίευσε το εν λόγω απόσπασμα στο Facebook γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Coach jimmy
Μόνο μεγάλος δεν ήσουν και φυσικά το δίπλωμα κανείς δεν μπορούσε να στο πάρει γιατί ήσουν πραγματικός coach και αναγνωρίζες αξίες-ανθρώπους και μετά αθλητές.»

 

Ολόκληρη εκείνη η συνέντευξη τύπου που αποδεικνύει στο 100% τι άνθρωπος ήταν ο Δημήτρης Γκίμας: