Για τη δυναμική και την ιστορία του Ηρακλή τα λόγια είναι περιττά. Σίγουρα, ο «Γηραιός» που μεγάλωσε γενιές και γενιές σπουδαίων παικτών, δεν… χωράει στην Α2 Εθνικη Κατηγορία και η φυσική του θέση είναι ψηλά, εκεί στα μεγάλα σαλόνια. Πότε, όμως, θα τα καταφέρει;

Την προηγούμενη διετία υπήρξε σαφής αύξηση του μπάτζετ και πρόθεση να ανέβει επίπεδο και να διεκδικήσει την πολυπόθητη άνοδο στην Stoiximan.gr Basket League. Αποτέλεσμα; Κανένα! Παρά την προσπάθεια, ο στοχος δεν επιτεύχθηκε ούτε πρόπερσι, ούτε πέρυσι και η φετινή χρονιά φαντάζει τρίτη και… φαρμακερή! Όλα περιστρέφονται γύρω από ένα και μόνο πράγματα: την επιστροφή στην Α1. Οι πιθανότητες είναι και φέτος σημαντικές, όμως η θεωρία απέχει αρκετά από την πράξη και μένει να δούμε και να κρίνουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ο εξαιρετικά ενισχυμένος Ιωνικός Νικαίας φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί. Όμως, τα εισιτήρια είναι δύο και ο Ηρακλής θα διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις έστω τη δεύτερη θέση, με την ελπίδα να μην την απολέσει ξανά στα πλέι οφ, αποφεύγοντας τις «κακές» ήττες στην κανονική περίοδο που πέρυσι τον… έκαψαν.

Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης παρέμεινε στο τιμόνι και τις μεταγραφές που έγιναν το ηθικό βρίσκεται στα ύψη. Οι Θεσσαλονικείς θα είναι και φέτος από τα φαβορί. Ας δούμε πόσο προσεκτικοί θα είναι αυτή τη φορά.