Μπαίνουμε αισίως στη τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 και ήδη τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να αποσπαστούν στη κορυφή του πίνακα, παραμένοντας αήττητες (ΑΕΚ, Ψυχικό και Κόροιβος). Στην αυριανή (Σάββατο) ημέρα τους δίνεται η ευκαιρία να ανοίξουν και άλλο τη… ψαλίδα της διαφοράς και να πιστοποιήσουν τον τίτλο του φαβορί που κατέχουν κάνοντας το “4Χ4” αν και οι αποστολές τους δεν είναι εύκολες. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι υπόλοιπες συναντήσεις με αυτή του Ηρακλείου να ξεχωρίζει. Αναλυτικά:

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Στο κλειστό του Ζωγράφου ο Φιλαθλητικός υποδέχεται τους Ικάρους Σερρών, σε ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι “κόκκινοι” παρουσιάζουν φέτος μια αστάθεια στην απόδοση τους και ακόμη δεν έχουν βρει ρυθμό, ενώ ενδέχεται να στερηθούν στη συνέχεια του πρωταθλήματος τον Θανάση Αντετοκούνμπο που ετοιμάζει βαλίτσες για την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αύριο πάντως θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τη παρουσία του και να πάρουν τη νίκη. Οι Ίκαροι, από τους οποίους είναι αμφίβολη η παρουσία του Μποχωρίδη, βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο όμως ακόμη αναζητούν τη πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα που θα τους ξεκολλήσει από τη τελευταία θέση.  

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Στη Θεσσαλονίκη, η διατήρηση του αήττητου στην έδρα του, αποτελεί βασική προτεραιότητα του “Γηραιού” ο οποίος με τη στήριξη των φιλάθλων του έχει τον πρώτο λόγο για τη κατάκτηση του “ροζ φύλου”. Από την άλλη ο Αρκαδικός έδειξε και κόντρα στον Φιλαθλητικό ότι είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που θα παλέψει μέχρι τέλους για την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Πλήρης οι γηπεδούχοι (επανήλθε και ο νεαρος γκαρντ Πέτρος Παπαδόπουλος), σε αντίθεση με τους Αρκάδες που θα στερηθούν για ακόμη μια αγωνιστική τον ανέτοιμο Αντωνιάδη, ενώ θα λείψει και πάλι ο Γκόβας.

ΑΕΚ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η ΑΕΚ θέλει να “εγκαινιάσει” με νίκη το κλειστό της Ζωφριάς, στο οποίο υποδέχεται την Αγία Παρασκευή. Έστω και τη τελευταία στιγμή έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και το κλειστό πήρε προσωρινή άδεια λειτουργίας. Με την αναμενόμενη στήριξη του κόσμου της, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου αισιοδοξεί να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να στρογγυλοκαθίσει στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Πλήρης και με ανεβασμένη ψυχολογία, η Ένωση είναι σίγουρα το φαβορί όμως για να το επιβεβαιώσει θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα. Η Αγία Παρασκευή είναι “πληγωμένη” προέρχεται από εντός έδρας ήττα και θέλει να βελτιώσει την εικόνα της. Πρόκειται για μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, όμως απώλεια θα είναι η ενδεχόμενη απουσία του τραυματία Σωτήρη Μπουρδάνου.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ: Στην έδρα του αγωνίζεται και ο επίσης πρωτοπόρος Κόροιβος, κόντρα στο αξιόμαχο Λαύριο. Με τον Σάκη Καρύδα να μετέχει κανονικά στη τελευταία προπόνηση και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η ομάδα της Ηλείας φιλοδοξεί να κάνει το “τέσσερα στα τέσσερα”, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει δείξει από τη πρώτη αγωνιστική τη φετινή του δυναμική. Το Λαύριο έχει σαν μεγάλο όπλο την απώλεια του άγχους και της πίεσης του πρωταθλητισμού και θα παραταχθεί στην Αμαλιάδα με στόχο να κάνει το παιχνίδι του και ότι βγει… Σίγουρα θα αποτελέσει ένα υψηλό εμπόδιο για τους γηπεδούχους.

ΟΦΗ – ΚΑΒΑΛΑ: Μία αναμέτρηση με ξεχωριστή σημασία και ιδιαίτερα αμφίρροπη εξέλιξη είναι αυτή στο Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ υποδέχεται τη Καβάλα σε ένα ματς ανοιχτό σε κάθε προγνωστικό. Οι Κρητικοί πέτυχαν το περασμένο Σάββατο τη πρώτη τους νίκη και μάλιστα εκτός έδρας και στο “σπίτι” τους με τη θερμή στήριξη του κόσμου αισιοδοξούν να προσθέσουν ακόμη μια μεγάλη νίκη στο ενεργητικό τους, έστω και αν θα αγωνιστούν χωρίς τον τραυματία Τόζιο. Η Καβάλα από την άλλη έχει θεωρητικά καλύτερο ρόστερ και μεγάλη δίψα για επιστροφή στις επιτυχίες, μιας και θέλει να… ρεφάρει για την εντός έδρας απώλεια από την ΑΕΚ.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΨΥΧΙΚΟ: Ο μοναδικός της… παρέας της κορυφής που αγωνίζεται μακριά από το σπίτι του είναι το Ψυχικό. Το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα δοκιμάζεται στο Μετς και φυσικά δεν θέλει να χάσει βαθμολογικό έδαφος. Οι νεοφώτιστοι μπορεί να έχουν στα χαρτιά τον τίτλο του φαβορί και να διαθέτουν ένα άκρως ποιοτικό και “γεμάτο” ρόστερ, όμως μέσα στο Παγκράτι και στη “καυτή” του έδρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Οι “ροσονέρι” γνώρισαν πικρή ήττα τη περασμένη εβδομάδα από τον ΟΦΗ και το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του θα επιδιώξουν με όλες τις δυνάμεις τους να ρεφάρουν.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής κλείνει με την ενδιαφέρουσα σύγκρουση των Βορείων. Στη Βέροια, ο τοπικός Φίλιππος φιλοξενεί τον Ερμή και θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί των νικών προκειμένου να σκαρφαλώσει υψηλότερα στον πίνακα. Οι γηπεδούχοι αν και νεοφώτιστοι, είναι το μεγάλο φαβορί, δεδομένου του δυνατού τους ρόστερ και σίγουρα το έργο του Ερμή, που μακριά από τον Λαγκαδά χάνει μέρος της ισχύος του είναι πολύ δύσκολο. Έξτρα πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους η απουσία και πάλι των ανέτοιμων λόγω τραυματισμών Σίμου Ιωακειμίδη και Καικλή, όμως ο Τάκης Ξουρίδας αναμένεται να έχει στη διάθεση του τον νεοαποκτηθέντα Παντελή Παπακιωακείμ.

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 5 μ.μ. εκτός από τη συνάντηση του Ηρακλείου θα το τζάμπολ ορίστηκε στις 3 μ.μ.