Το χάρηκε με την ψυχή του. Και όχι άδικα. Εδωσε Ο Βαγγέλης Τσάπας έδωσε τα πάντα για να χτίσει μια μεγάλη ομάδα και να οδηγήσει ξανά τον Ιωνικό Νικαίας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Και ήθελε να το γιορτάσει με ξεχωριστό τρόπο. Μαζί με την ομάδα και τον κόσμο της. Και αυτό έγινε πράξη σήμερα με την μυθική φιέστα που ετοίμασε η ομάδα για τον κόσμο της στο παιχνίδι με την Καρδίτσα, όπου το κλειστό της Νίκαιας… πήρε φωτιά από τις εκδηλώσεις του κόσμου και ένα απίστευτο πάρτι απλώθηκε παντού. Ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου, Βαγγέλης Τσάπας μίλησε στο Basketblog για τις στιγμές που έζησε σήμερα η ομάδα, για την προσπάθεια που έγινε από την αρχή της σεζόν, αλλά και την επόμενη μέρα που θα βρει τον Ιωνικό Νικαίας μετά από 32 χρόνια ξανά στην Α1.

Ο Βαγγέλης Τσάπας είπε αρχικά: «Είναι μια τεράστια δικαίωση όλη αυτή η ιστορία, όλη αυτή η πορεία και φυσικά αυτή η απίστευτη φιέστα. Είναι μια δικαίωση όμως και για τον κόσμο μας. Ο κόσμος μας αγκάλιασε όλη αυτή την προσπάθεια από την αρχή. Είναι μαζί μας  όλη τη χρονιά και του άξιζε να το γιορτάσει μαζί με την ομάδα με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο. Τους ευχαριστούμε όλους που ήρθαν στο γήπεδο. Βέβαια θέλουμε ακόμα περισσότερο κόσμο μαζί μας. Χωρίς κόσμο στ’ αλήθεια δεν μπορεί να αξίζει καμία προσπάθεια».

Ο Βαγγέλης Τσάπας μίλησε και για το αν θεωρεί δικαίωση των απίστευτων κόπων που έκανε για να φτιάξει μια ομάδα που θα γυρίσει στην φυσική της θέση και εκεί που ανήκει. Στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ μετά από 32 χρόνια. Ο διοικητικός ηγέτης του Ιωνικού τόνισε: «Είμαι σίγουρα χαρούμενος και νιώθω δικαιωμένος. Το δύσκολο βέβαια, δεν ήταν το πρωτάθλημα. Ο στόχος ήταν να αγκαλιάσει την ομάδα μας ο κόσμος. Το πετύχαμε κι αυτό μας κι είναι κάτι που μας κάνει όλους χαρούμενους. Την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος την έχω ξαναζήσει. Είναι υπέροχο συναίσθημα το νιώθω ξανά. Το στοίχημα, όμως, ήταν να έχουμε στο πλευρό μας όλο τον κόσμο. Και το πετύχαμε κι αυτό».

Ο αρχιτέκτονας της επιστροφής του Ιωνικού στην Α1 μίλησε και για την επόμενη μέρα: «Η επόμενη μέρα θα είναι για μας η δημιουργία της ΚΑΕ και η δημιουργία μας ισχυρής ομάδας. Θα τα καταφέρουμε, αλλά θα πω και πάλι ότι το πιο σημαντικό είναι να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Από εκεί ξεκινάνε όλα».