Στις 12/12, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο Φάρος Κερατσινίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του, η οποία είναι να γίνει ο 12ος σύλλογος που προκρίνεται στον τελικό του θεσμού. Ο Βαγγέλης Τσάπας δίνει το δικό του σύνθημα τονίζοντας ότι το όνομα του αντιπάλου προκαλεί από μόνο του δέος, ενώ εκθειάζει τους Μπάνε Πρέλιεβιτς και Σούλη Μαρκόπουλο. Επίσης με κατηγορηματικό τρόπο διαψέυδει την είδηση ότι ο Φάρος θα πάρει ξένο παίκτη για αυτό το παιχνίδι: 

«Για μας όλο αυτό που συμβαίνει με το Κύπελλο είναι σαν Παραμύθι . Ζούμε ένα μικρο ταξίδι . Καταφέραμε να γίνουμε ο 26ος σύλλογος στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ που φτάνει σε Ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας . Κόντρα στον ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουμε τις οποίες πιθανότητες μας να γίνουμε η 12η ομάδα στην Ιστορία του θεσμού που φτάνει στον Τελικό . Σίγουρα δεν είμαστε φαβορί και σίγουρα προκαλεί δέος το όνομα του αντίπαλου όπως δέος προκαλεί τ όνομα του Μπάνε Πρέλιεβιτς και του Σούλη Μαρκόπουλου που είναι τεράστιες προσωπικότητες στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, όμως πιστεύω ότι η ομάδα μας θα σταθεί αντάξια της πρόκλησης .

Νικητές είμαστε ήδη μόνο και μόνο που έχουμε βιώσει αυτές τις στιγμές . Ακόμα και αν καταφέρουμε να καθιερωθούμε ως σύλλογος στο επίπεδο της Α1 είναι πολύ δύσκολο να βρισκόμαστε στους τέσσερις του κυπέλλου . Άρα ουσιαστικά θέλουμε να χαρούμε αυτό που ζούμε. Ουσιαστικά μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου έχουμε δικαίωμα να ζούμε το όνειρο μας ότι μπορεί και να είμαστε στον τελικό στις 21 Φεβρουαρίου . Αυτό το όνειρο από μόνο του είναι μαγικό .

Δεν τίθεται θέμα μεταγραφής ξένου αθλητή για το συγκεκριμένο ματς . Είμαι κάθετα αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση και αλήθεια με εκπλήσσει το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν αυτά τα σενάρια . Τα παιδιά που έφτασαν την ομάδα ως εδώ θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες μας για το θαύμα. Αν δεν συμβεί αυτό θα είμαστε ευτυχισμένοι για το μέχρι στιγμής ταξίδι μας και θα επικεντρωθούμε αποκλειστικά στον στόχο μας που είναι η άνοδος στην Α1».