Ο Απόλλων Πάτρας επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα το απόγευμα του Σαββάτου, επικρατώντας με ιδιαίτερη άνεση του Αγρινίου και συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά Playoffs, με τους «μελανόλευκους» να έχουν ένα καλό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της χτεσινής νίκης των Πατρινών ήταν ο Νίκος Τσιάκμας. Ο νεαρός γκαρντ εντυπωσίασε με την εμφάνιση του και κέρδισε το χειροκρότημα, μιας και στα 20 του αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα project του πατρινού μπάσκετ και όχι μόνο. Στον αγώνα με το Αγρίνιο ο Τσιάκμας αγωνίστηκε για περισσότερο από 13’ λεπτά έχοντας 15 πόντους με 5/5 τρίποντα, 4 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Ο νεαρός γκαρντ μίλησε στο basketblog.gr και αναφέρθηκε στη χτεσινή του εμφάνιση και τη νίκη επί του Αγρινίου, σχολίασε τη μέχρι τώρα πορεία του Απόλλωνα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εικόνα της Α2 και γιατί οι ομάδες δεν στηρίζουν τους παίκτες που βρίσκονται στην ηλικία του.

·        Πολύ σημαντική νίκη για τον Απόλλωνα. Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε ο αγώνας;

«Πράγματι ήταν μια πολύ σημαντική νίκη η οποία πιστεύω ότι ήταν αποτέλεσμα τόσο της ευστοχίας μας όσο και της πολύ καλής προετοιμασίας που είχαμε κάνει όλη την εβδομάδα. Ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του κόσμου μας»

·        Η φετινή σεζόν είναι η πρώτη σου στον Απόλλωνα και την Α2. Πώς ζεις αυτή την εμπειρία;

«Φέτος είναι η πρώτη μου σεζόν στον Απόλλωνα αλλά και στην κατηγορία χαίρομαι πολύ για την φετινή ευκαιρία που μου δίνεται και θέλω να βελτιώνομαι μέσα από τις προπονήσεις και να βοηθάω την ομάδα μου όπως μου ζητηθεί από τον προπονητή».

·        Στον αγώνα με το Αγρίνιο πραγματοποίησες την καλύτερη σου εμφάνιση. Πώς νιώθεις για αυτή σου την εικόνα;

«Όντως με το Αγρίνιο ήταν η καλύτερη μου εμφάνιση μέχρι στιγμής και χαίρομαι που βοήθησα κι εγώ την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη. Ωστόσο δε στέκομαι σε αυτή την εμφάνιση καθώς το πρωτάθλημα είναι μακρύ και θέλω δουλεύοντας να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος ώστε να βοηθάω τον Απόλλωνα».

·        Είσαι σε ένα σύνολο με αρκετά έμπειρους παίκτες. Πώς είναι η συνεργασία σου με παίκτες όπως ο Τσάμης, ο Τζακόπουλος και ο Ζούμπος;

«Το να είμαι σε ένα σύνολο με έμπειρους παίκτες μόνο θετικά έχει να μου προσκομίσει καθώς η συνεργασία μας μου δίνει πολύτιμα μαθήματα και εμπειρίες και μόνο θετικά πιστεύω έχει ένας νεαρός αθλητής να αποκτήσει και είμαι πραγματικά ευγνώμων που είμαι σε ένα τέτοιο σύνολο».

·        Μετά από 8 αγωνιστικές, ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι στόχο του Απόλλωνα για τη φετινή σεζόν;

«Οι στόχοι μας για φέτος δεν αλλάζουν θέλουμε να κάνουμε μια καλύτερη πορεία από τη πράσινη εξασφαλίζοντας νωρίς την σωτηρία μας και ύστερα κοιτώντας παιχνίδι με το παιχνίδι».

·        Εσύ ανήκεις στην κατηγορία των νεαρών παικτών που αγωνίζονται στην κατηγορία. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η προτίμηση των ομάδων σε εμπειρότερους παίκτες;

«Πολλές ομάδες είναι λογικό να βασίζονται σε εμπειρότερους αθλητές καθώς η κατηγορία είναι απαιτητική και υψηλού επιπέδου. Βεβαίως το ιδανικό είναι ο συγκερασμός των έμπειρων με τους νέους αθλητές και για αυτό χαίρομαι που ανήκω στον Απόλλωνα ο οποίος δίνει αυτή την ευκαιρία».

·        Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Απόλλωνα ενόψει της συνέχειας της σεζόν;

«Στο κόσμο μας θα ήθελα να πω να είναι δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες στιγμές και εμείς κάθε αγωνιστική δίνουμε το 100% με στόχο να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και να βοηθάμε τον Απόλλωνα. Άλλωστε για τους αθλητές δίνει μεγάλη ώθηση η βοήθεια του κόσμου για αυτό τους καλούμε να είναι δίπλα μας στηρίζοντας μας»