Στην τελική ευθεία μπαίνει το Ηράκλειο για την ολοκλήρωση του ρόστερ του. Οι Κρητικοί αναμένεται να επισημοποιήσουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα δύο σημαντικές μεταγραφές. Η πρώτη αφορά τον Μπόγιαν Πέλκιτς (1983, 2μ06), η απόκτηση του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα. Ο 31χρονος Μαυροβούνιος φόργουορντ συμμετείχε στις προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στον κόουτς Βασίλη Ράλλη, ο οποίος και εισηγήθηκε την απόκτηση του, προκειμένου να ενισχυθεί σημαντικά η ομάδα στη θέση “4“.

Ο Πέλκιτς έχει αγωνιστεί στις βοσνιακές Λέοταρ και Καπλίνια και στις ομάδες του Μαυροβουνίου Λόβτσεν και Ουλτσίν. Πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Λέοταρ η οποία κατετάγη έβδομη στο πρωτάθλημα της Βοσνίας, με τον Πέλκιτς να έχει μέσο όρο 14.7 πόντους και 6.3 ριμπάουντ.

Η δεύτερη μεταγραφή που αναμένεται να κλείσει από μέρα σε μέρα είναι αυτή του Αντώνη Γκοντόπουλου. Ο πρώην γκαρντ του Κόροιβου Αμαλιάδας συμμετέχει από την αρχή της εβδομάδας στις προπονήσεις και έχει συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση της ομάδας του Ηρακλείου, με το μόνο που απομένει να είναι η υπογραφή του νέου του συμβολαίου.

Το Ηράκλειο θα επιδιώξει να αποκτήσει ακόμα έναν παίκτη, εφόσον βρεθεί κάτι καλό στην αγορά, προκειμένου να γεμίσει το ρόστερ
του. Οι παράγοντες του συλλόγου δε θέλουν πάντως να ξεφύγουν στο οικονομικό κομμάτι κι έτσι το πιθανότερο είναι η τελευταία προσθήκη να γίνει λίγο πριν το τζάμπολ της κατηγορίας, όταν φυσιολογικά θα πέσουν τα κασέ των αθλητών.