Πριν από ένα περίπου χρόνο, στις 16 Μαΐου 2020, η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο Δημήτρης Γκίμας ήταν νεκρός. Πολύ νωρίς, σε ηλικία μόλις 55 ετών, μία από τις πιο ευγενικές φυσιογνωμίες των μικρών εθνικών κατηγοριών, είχε φύγει από τη ζωή.

Ο Φίλιππος Βέροιας, ο σύλλογος με τον οποίον συνέδεσε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του, φυσικά και δεν θα μπορούσε να τον ξεχάσει, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο, το οποίο θα τελεστεί το Σάββατο 15 Μαΐου σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η ανακοίνωση του Φίλιππου Βέροιας:

«Πέρασε ένας χρόνος !!!! Ήταν 16 Μαϊου 2020 όταν η είδηση της απώλειας του αγαπημένου μας coach Δημήτρη Γκίμα έπεσε σαν βόμβα στον μπασκετικό χώρο. Ο “Τίγρης”¨απεβίωσε σε ηλικία μόλις 55 ετών έχοντας καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στον αθλητισμό της πόλης αλλά και όλης της Ελλάδας ανεβάζοντας την ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου στα σαλόνια των μεγάλων κατηγοριών.

Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας coach στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα (Κυριωτίσσης) στη Βέροια σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Πέρασε λοιπόν ένας χρόνος που είναι μακριά μας ο “Τίγρης”. Ένας χρόνος που το χτύπημα των ποδιών σου στο παρκέ του Δ.Α.Κ “Δημήτριος Βικέλας” δεν ακούγεται.

“Τίγρη” μας λείπεις…. αλλά είσαι ΕΔΩ….».