Μετά τη χθεσινή (2/8) επιβεβαίωση του άμεσου ενδιαφέροντός της να κάνει αποδεκτή την πρόταση της ΕΟΚ και να το συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών στη θέση του Ηρακλή, η ΦΕΑ Ν.Φ/Ν.Χ προχώρησε και στην πρώτη της μεταγραφή μετά την εν λόγω εξέλιξη -αλλά και τη δεύτερη συνολικά από τις απαρχές του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της πρωτεύουσας καλωσόρισε στην Αθήνα τον Μάνο Βαφειάδη, ο οποίος πέρασε την προηγούμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής με τα χρώματα του Πολύγυρου, με τα χρώματα του οποίου μέτρησε 14 πόντους ανά βραδιά. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Επένδυση σε παρόν και μέλλον με τον Μάνο Βαφειάδη!

Η ΦΕΑ δεν κοιτάζει μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον της… Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της ομάδας της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δεύτερη μεταγραφή της για την θερινή περίοδο.

Ο λόγος για τον Μανώλη (Μάνο) Βαφειάδη. Πρόκειται για τον 19χρονο (21/11/2003) γκαρντ, ύψους 1μ.94εκ., ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ, αφού την περυσινή περίοδο αγωνίστηκε με το σωματείο του ΑΟ Πολυγύρου (Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου) που συμμετείχε στον 4ο όμιλο της Β’ εθνικής.

Σε 22 αγώνες που φόρεσε την “πράσινη” φανέλα είχε 14,2 πόντους μέσο όρο, ενώ ήταν πρώτος στα τρίποντα στον 4ο όμιλο βρίσκοντας στόχο έξω από την γραμμή των 6μ.75εκ. 47 φορές. Πέραν του ΑΟ Πολυγύρου, ο Βαφειάδης έχει αγωνιστεί και στις ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε και στο Final_4 των εφήβων καταλαμβάνοντας την 2η θέση, έχοντας 11,2 πόντους μ.ο.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις στο περυσινό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής δεν άφησαν ασυγκίνητο τον προπονητή της εθνικής Νέων Ανδρών, τον Μάκη Γιατρά, ο οποίος κάλεσε τον Βαφειάδη στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της “γαλανόλευκης” που διεξήχθη το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ.

Έτσι, η ΦΕΑ και ο προπονητής της, ο Αλέξης Καρατζάς ευτυχούν φέτος και εντάσσουν στο δυναμικό του ανδρικού τμήματος, έναν ακόμα ταλαντούχο παίκτη, με “όπλο” του… την αγάπη για το μπάσκετ.

Μάνο, καλώς ήρθες στην “μπασκετική οικογένεια” της ΦΕΑ και ευχόμαστε να πανηγυρίσουμε μαζί αμέτρητες επιτυχίες!