Έτοιμη για την αυριανή σπουδαία και ιστορική αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό έδειξε να είναι η Αγία Παρασκευή, η η οποία στη φιλική “πρόβα” της εν όψει του σαββατιάτικου ματς,  επιβλήθηκε με 76-57 της Πεντέλης. Στα θετικά στοιχεία για την ΚΑΠ από το φιλικό παιχνίδι με τη δυνατή και σκληροτράχηλη Πεντέλη του κόουτς Ταμπάκη ήταν η αρκετά καλή αμυντική λειτουργία, όπως και το εξαιρετικό και άκρως… ελπιδοφόρο ποσοστό των “μελανόλευκων” πίσω απ’ τη γραμμή του τριπόντου, ευστοχώντας στις 11 απ’ τις 20 προσπάθειες που επιχείρησαν (σ.σ. 55% ευστοχία).
Τα δεκάλεπτα ήταν: 15-13, 31-27, 56-37, 76-57.

Ο τεχνικός της ΚΑΠ, Νίκος Χατζηπανηγύρης, εν όψει της αναμέτρησης με τον Ηλυσιακό, υπογράμμισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: “Είμαστε σε καλή κατάσταση. Είναι θετικό το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού της τελευταίας στιγμής. Γνωρίζουμε φυσικά ότι δεν είμαστε το φαβορί απέναντι σε μία ομάδα της Α1, όπως είναι ο Ηλυσιακός, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να το παλέψουμε μέχρι τέλους και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί απ’ το παιχνίδι.

Εξυπακούεται ότι θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε. Σ’ αυτό θα συμβάλλει και ο κόσμος μας που περιμένουμε να δώσει βροντερό παρών στην αυριανή (21/9) ιστορική αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό. Έχουμε μεγάλη ανάγκη τους πιστούς μας φίλους, οι οποίοι μας δίνουν έξτρα δύναμη όταν βρίσκονται στο πλευρό μας. Εξάλλου, στους δύσκολους αυτούς καιρούς τους έχουμε ανάγκη όσο ποτέ! Εύχομαι και ελπίζω ότι στο κλειστό του Κοντόπευκου να μην πέφτει καρφίτσα!”.