Από αλλού περίμεναν στήριξη και βοήθεια οι άνθρωποι του ΟΦΗ και από αλλού τους ήρθε… Η ουσία είναι ότι μετά την χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της τοπικής ένωσης σωματείων Κρήτης, φάνηκε… φως στο τούνελ για το ιστορικό σωματείο το οποίο αρχίζει να ελπίζει βάσιμα σε άρση του αδιεξόδου στο οποίο είχε περιπέσει τον τελευταίο καιρό.

Οι “μελανόλευκοι” που εκπροσωπήθηκαν από τον Μάνο Ξημέρη στη σύσκεψη, έκαναν για ακόμη μια φορά άνοιγμα προς τα υπόλοιπα σωματεία του Ηρακλείου (Ηράκλειο και Εργοτέλη), τονίζοντας την ανάγκη για συνεργασία – συνένωση, προκειμένου να αποφύγουν οι ομάδες της πόλης (συμπεριλαμβανομένου και του ΟΦΗ) τον υποβιβασμό τους στο τοπικό πρωτάθλημα. Προς απογοήτευση των ανθρώπων του ΟΦΗ, ουδείς από τις άλλες δύο ομάδες δέχθηκε να μπει σε μια συζήτηση για συνεργασία, κόβοντας ουσιαστικά κάθε επικοινωνία…

Αυτοί όμως που ευαισθητοποιήθηκαν ήταν άλλοι, επιφανής παράγοντες του Ηρακλείου, οι οποίοι τάχθηκαν εξ’ αρχής στο πλευρό της οικογένειας Ξημέρη και του ΟΦΗ, δείχνοντας σαφή διάθεση να βοηθήσουν έμπρακτα τον σύλλογο να βγει από το οικονομικό τέλμα και να παραμείνει ανταγωνιστικός, αγωνιζόμενος σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό που προκαλεί αρνητική εντύπωση είναι το γεγονός ότι κανείς εκ των επιχειρηματιών – παραγόντων που εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να συμβάλουν στην σωτηρία του ΟΦΗ δεν προέρχεται από τον Ομιλίτικο κόσμο, αντιθέτως έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν άλλες ομάδες του Ηρακλείου.

Αυτό βέβαια δείχνει ότι υπήρξαν άνθρωποι που εκτίμησαν την επί χρόνια προσπάθεια της οικογένειας Ξημέρη και έστω και αν δεν ήταν ομοϊδεάτες, έχουν κάθε διάθεση να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του Ηρακλειώτικου μπάσκετ.

Αυτή η εξέλιξη, σαφώς και αλλάζει τα δεδομένα για την παραμονή της οικογένειας Ξημέρη στα κοινά του συλλόγου, καθώς από τη στιγμή που θα προκύψουν… συμπαίκτες, υπάρχει η δυνατότητα πλέον προσφοράς. Άλλωστε, ο λόγος που ο πρόεδρος κ. Βασίλης Ξημέρης περίμενε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάληψη της ομάδας μπάσκετ από όποιον ενδιαφερόταν (η διορία λήγει στις 20 Ιουλίου), ήταν ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει πλέον μόνος στις απαιτήσεις.

Ουσιαστικότερες εξελίξεις αναμένονται την προσεχή Δευτέρα, οπού οι επικεφαλής του ΟΦΗ θα έχουν συνάντηση με τους μπασκετικούς παράγοντες – επιχειρηματίες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρουν να βοηθήσουν. Αναμένεται μια σαφώς πιο επίσημη και ουσιαστική συζήτηση, την οποία αναμένουν με μεγάλη αγωνία οι πολυάριθμοι φίλοι των “μελανόλευκων”, προκειμένου να μάθουν εάν όντως θα ξημερώσει μια νέα, καλύτερη ημέρα για την αγαπημένη τους ομάδα.