Στα 27 του χρόνια διανύει την καλύτερη (με διαφορά) σεζόν της καριέρας του. Στον Χαρίλαο Τρικούπη την τελευταία διετία έχει βρει το “λιμάνι” του και την ηρεμία του. Ο λόγος για τον Στάθη Παπδιονυσίου που έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα στον Απόλλωνα Σμύρνης, προτού ως έφηβος μεταγραφεί στον Ίκαρο Καλλιθέας (σεζόν 2010-2011, δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων).

Την αμέσως επόμενη σεζόν, μετακινήθηκε βόρεια στο Μαρούσι, και δη στον Δούκα όπου πήρε ευκαιρίες και στην Β’ Εθνική, όντας εξαιρετικός (ειδικά την σεζόν 2012-2013). Η ΑΕΚ, που εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Α2, είδε τρομερό potential στον τότε 20χρόνο περιφερειακό και τον απέκτησε. Με την Βασίλισσα, ο Παπαδιονυσίου πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 την σεζόν 2013-2014 ενώ παρέμεινε στην ομάδα και την αμέσως επόμενη σεζόν που πήρε ελάχιστες ευκαιρίες στην Α1.

Ο Παπαδιονυσίου, έπρεπε να αναζητήσει κάτι νέο, και το βρήκε στην Α2 όπου από την σεζόν 2015-2016 έως και την σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε με το Παγκράτι, τον Αίολο Αστακού και τον Ηρακλή. Ο Παπαδιονυσίου ήταν (και είναι) ένας παίκτης-προπονητή που θα κάνει λίγο από όλα για να κερδίσει η ομάδα. Άλλωστε για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ίσως να μην έχει καταφέρει ακόμα να παίξει (εννοούμε κανονικά και όχι διάσπαρτες συμμετοχές) στην Α1.

Μετά τον Ηρακλή ήρθε η πρόταση του Χαρίλαου Τρικούπη, και ο “Παπ” δεν το σκέφτηκε πολύ (τον έπεισαν οι φίλοι του από το Μεσολόγγι). Ο νεοφώτιστος Χαρίλαος Τρικούπης είχε την σεζόν 2018-2019, ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Μεσούσης της σεζόν ήρθε η αλλαγή προπονητή, με τον Ντίνο Καλαμπάκο να αναλαμβάνει την ομάδα και να την “μεταμορφώνει”. Η ομάδα του Μεσολογγίου αντί να κινδυνεύσει, μπήκε στα Play-Off όπου ηττήθηκε από τον Ηρακλή. Ο Παπαδιονυσίου ήταν καλύτερος από ποτέ, απελευθερωμένος, έπαιζε άλλο… μπάσκετ και σε 32 ματς είχε 12,2 πόντους κάνοντας φυσικά και όλα τα υπόλοιπα όπως τα έκανε πάντα.

Οι απαιτήσεις είχαν πλέον ανέβει, αρχίζοντας την σεζόν 2019-2020, υπήρχε η ελπίδα ότι ο Τρικούπης μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Με βασικούς πυλώνες τους Βασιλόπουλο, Σαχπατζίδη, Παπαδιονυσίου και Αντωνάκη, έτσι έγινε. Μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος η αρμάδα του Ντίνου Καλαμπάκου σε 21 ματς είχε ρεκόρ 19-2 και μόνο με θαύμα θα έχανε το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο στα σαλόνια της Basket League.

Ο Στάθης, ήταν κατά πολλούς ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας, βγάζοντας τρομερή ενέργεια στο παρκέ, και όντας ο πρώτος σκόρερ της (10ος συνολικά στο πρωτάθλημα) με 327 πόντους (15,6 ανά ματς). Το πάθος με το οποίο αγωνιζόταν φέτος, απεικονίζεται στα κλεψίματα, τέταρτος συνολικά στο πρωτάθλημα με 32 (1,5 ανά παιχνίδι), αλλά και στα ριμπάουντ (104 με 5 ανά ματς). Όλα αυτά αγωνιζόμενος με πρόβλημα στο χέρι για μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι, τα νούμερα του αν ήταν 100% υγιείς.

Ο Παπαδιονυσίου αξίζει μία ευκαιρία στο τοπ επίπεδο του Ελληνικού μπάσκετ και το πιο πιθανό είναι να την βρει, είτε στον Τρικούπη, είτε κάπου αλλού.

Δείτε το ερώτημα που έθεσε η ομάδα του Μεσολογγίου: