Η σεζόν 2019-20 δεν ήταν ιστορική μόνο γιατί ο Τρικούπης ανέβηκε στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά κι επειδή πέτυχε 16 σερί νίκες (1-16η αγωνιστική). Οι Μεσολογγίτες μετά την νέα νίκη κόντρα στην Ελευθερούπολη έφτασαν τις 10 σερί νίκες και τις 15 στο Πρωτάθλημα σε 21 αγώνες, επίδοση που απέχει αρκετά από αυτήν προ διετίας, όμως φαίνεται ικανή να τους στείλει στα play -off ανόδου και στην συνέχεια να τους εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας.

Το σύνολο του Μούτσιου πήραν τα πολύ σημαντικά ντέρμπι στην έδρα τους απέναντι σε Τρίτωνα, Ελευθερούπολη και Κόροιβο, ενώ έχουν να υποδεχτούν σε δύο εβδομάδες το Ψυχικό σε ακόμη έναν τελικό. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι επικρατήσεις απέναντι σε αντιπάλους με τους ίδιους στόχους είναι “διπλές”, με συνέπεια το Μεσολόγγι πλέον να φλερτάρει με την δεύτερη θέση. Για να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα οι παίκτες της ομάδας της Δυτικής Ελλάδας “μάσαγαν σίδερα στην άμυνα”, καθώς σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις δέχτηκαν κάτω από 70 πόντους (63 από τον Τρίτωνα, 65 από τον Κόροιβο και 68 από την Ελευθερούπολη). 

Πέρα από τις πολύ σημαντικές εντός έδρας νίκες έχουν έρθει και μεγάλα “διπλά”  απέναντι σε συλλόγους, οι οποίοι είναι πολύ δυνατοί μπροστά στο κοινό τους. Για παράδειγμα οι Μεσολογγίτες πέρασαν νικηφόρα από την Καβάλα, τον Υμηττό και το Μαρούσι. Μάλιστα σε αυτά τα παιχνίδια οι προπέρσινοι πρωταθλητές Α2 έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Για να γίνουμε πιο σαφείς στην Καβάλα ο Χαρίλαος Τρικούπης ανέτρεψε διαφορά 17 πόντωνκαι εν τέλει απέδρασε με τρίποντο του Λιάπη. Στο Αγ. Θωμά ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά και κόντρα στον Αμύντα παρότι το Μεσολόγγι από το +11 βρέθηκε στα τελευταία λεπτά μόλις στο +2, όμως διατήρησε την ψυχραιμία του κι έφυγε με την νίκη κι από εκεί.

Το συγκρότημα του κόουτς Μούτσιου είναι πολύ αποτελεσματικό τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Στο μπροστά μέρος του παρκέ το Μεσολόγγι βασίζεται σε μια εξαιρετική εξάδα παικτών (Sokk, Alihodzic, Παπαδιονυσίου, Σαχπατζίδης, Λεγκίκας, Χείλαρης), με την διαφορά να την κάνουν ο Εσθονός πλέιμεκερ και τα δύο πεντάρια. Ο Sokk με τις 16 ασίστ σήμερα έκανε ρεκόρ καριέρας και θα αποτελέσει είδηση αν σε κάποιο ματς μείνει σε μονοψήφιο αριθμό τελικών πασών, κάνοντας ευτυχισμένους όλους τους συμπαίκτες τους κι ιδιαίτερα τους ψηλούς. Από την άλλη οι δύο center συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο έχοντας πολλά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους (επιτίθενται τόσο με πλάτη όσο και με πρόσωπο). Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι δύο τους σουτάρουν από μέση απόσταση, την στιγμή που ο ‘Ελληνας ψηλός έχει βάλει στο ρεπερτόριό του και το τρίποντο, κάτι που σημαίνει ότι θα ανοίγει περισσότερο χώρο και στους συμπαίκτες του όπως στον Παπαδιονυσίου που παίζει αρκετά κάθετα.

Γενικότερα ο Χαρίλαος μοιάζει ικανός για την δεύτερη θέση, καθότι πέρα από τα ντέρμπι με Καρδίτσα και το Ψυχικό τα υπόλοιπα ματς είναι τουλάχιστον στα μέτρα του. Tέλος οι Μεσολογγίτες φαίνεται να κάνουν ένα remake της σεζόν 2018-19, όταν και από εκεί που βρίσκονταν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας έπαιξαν τελικά στα play-off, στα οποία όμως αποκλείστηκαν από τον Γηραιό. Βέβαια φέτος η διοίκηση κι όλοι συντελεστές της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας ελπίζουν η αντεπίθεση αυτή να έχει happy end…