Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η συνάντηση των εκπροσώπων της Α2 με την Ομοσπονδία, όπου συζητήθηκαν για ακόμη μια φορά τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις ομάδες της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας.

Η εύρεση κεντρικού χορηγού για το πρωτάθλημα και η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων περνούν σε… πρώτο πλάνο, ενώ θα γίνει άμεσα και μια συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού για να ξεκαθαρίσει το θέμα των επιχορηγήσεων. Αναλυτικά:

Για την επιχορήγηση: Οι ομάδες στις οποίες οφείλεται η περσινή επιχορήγηση πίεσαν για μια συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για να ξεκαθαρίσει μια και καλή το θέμα. Έτσι, η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε να μιλήσει αύριο κιόλας με τον αρμόδιο πολιτικό προιστάμενο και να κλείσει ένα ραντεβού για μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εκεί, ΕΟΚ και ομάδες θα επιδιώξουν να πάρουν μια ξεκάθαρη απάντηση για τις 100 χιλιάδες Ευρώ, ώστε να… κανονίσουν την πορεία τους… 

Για τα οδοιπορικά: ‘Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες όλων ανεξαιρέτως των ομάδων για την μη καταβολή και των οδοιπορικών, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Τα σωματεία θεωρούν απαράδεκτο και θέμα “ζωτικής σημασίας” την χρηματοδότηση έστω των ταξιδιών τους, ειδικά σε αυτές τις τραγικά οικονομικά εποχές που διανύουμε και θα το θέσουν και αυτό το θέμα στον υφυπουργό.

Για κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος: Στη σύσκεψη κυριάρχησε η άποψη να βρεθεί ένας κεντρικός χορηγός για την Α2 και δεδομένης της άρνησης του ΟΠΑΠ να συνομιλήσει με τις ομάδες, οι τελευταίες μαζί με την Ομοσπονδία θα κινηθούν διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσουν συζητήσεις με στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού που πήραν άδεια για την δραστηριοποίηση τους στην Ελλάδα και οι οποίες δείχνουν θετικές στη προβολή τους μέσω του άκρως ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Α2.

Για την τηλεόραση: Σε καλό δρόμο είναι το θέμα της κάλυψης τουλάχιστον ενός αγώνα την εβδομάδα της Α2, από το κρατικό κανάλι. Το… πείραμα με την μετάδοση του ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής (Φιλαθλητικός – Ν. Κηφισιά), ήταν άκρως επιτυχημένο, καθώς τα νούμερα τηλεθέασης ήταν πολύ καλά για αγώνα μπάσκετ. Γεγονός που… γλύκανε και τους υπεύθυνους της ΕΡΤ, οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να δείχνουν κάθε εβδομάδα ένα παιχνίδι (η ΕΤ-3 να αναλάβει τα ματς της Βορείου Ελλάδας και η ΕΤ-1 τα υπόλοιπα…). Και αυτό το φλέγον θέμα, το οποίο έχει άμεση συνάρτηση και με την εύρεση κεντρικού χορηγού, αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς μπαίνουμε πλέον στον δεύτερο γύρο της σεζόν και τα περιθώρια στενεύουν.