Έχει περάσει σε αυτό το σύλλογο 15 χρόνια. Καθόλου υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί… μια ολόκληρη ζωή, συνυπολογίζοντας όσες χάρες ή «πίκρες» έχει βιώσει σε αυτόν. Το σίγουρο, βέβαια, είναι ότι έχει σταθεροποιήσει τον Πανερυθραϊκό μεταξύ των πιο αναγνωρίσιμων στο μπασκετικό κοινό. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία, σύμφωνα με τον ίδιο, βλέποντας το τοπικό κοινό να εμπιστεύεται την ομάδα και όταν παίζει εντός έδρας στην πιο ποιοτική Α2 της ιστορίας να τη στηρίζει με τόσο πάθος, σε βαθμό που μένουν αναγκαστικά φίλαθλοι… εκτός γηπέδου λόγω της μικρής χωρητικότητας του «Στέλιος Καλαϊτζής».

Ο Δημήτρης Χουχουλής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Παράταση» των Ραφαήλ Αλαγά και Σωτήρη Καρνάτου στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό του τμήματος ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και με ένα «χειμαρρώδη» λόγο όπου έκανε μία ανάλυση… all around από την Ευρωλίγκα μέχρι τη Γ’ Εθνική, δε δίστασε να μιλήσει για τα χρόνια που έχει περάσει σε αυτή την ομάδα και την παρουσία της ως ομάδας-«έκπληξης» στην φετινή Α2. Σχολιάζει τον χαρακτηρισμό «Νησιά Φερόε» που έχει δοθεί για τους παίκτες του, ενώ θεωρεί πως η «ταυτότητα» που είχε δημιουργήσει ο σύλλογος με τη σταθερή του παρουσία σε Α2 και Β’ Εθνική, του έδωσε τη δυνατότητα να συνέλθει, όταν πριν από λίγα μόλις χρόνια μία σεζόν με υψηλό μπάτζετ και επιδιώξεις είχε καταλήξει στον «εφιάλτη» του υποβιβασμού.

Παράλληλα, βέβαια, ο «Φέργκιουσον του ελληνικού μπάσκετ» συστήνει την νέα του πρόκληση που τον βρίσκει στον Απόλλωνα Σμύρνης τα τελευταία δύο χρόνια, ευρισκόμενος με το ιστορικό σωματείο στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου του Νότου στη Γ’ Εθνική. Η επιλογή να κοουτσάρει σε δύο σωματεία ταυτόχρονα, δεν ήταν ασφαλώς η πιο εύκολη και ο Δημήτρης Χουχουλής δίνει τις απαντήσεις του και γι’ αυτό το κομμάτι. Δεν ξεχνά, βέβαια, την ανάδειξή του ως κόουτς με τη θητεία του στον Δούκα.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του πολύπειρου κόουτς εδώ.