Ο προπονητής του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Χουχουλής μίλησε στο basketblog.gr, μετά την ήττα που υπέστη η ομάδα του από το Παγκράτι (85-79) κι έκανε λόγο για τα λάθη της, έδωσε συγχαρητήρια στους “ροσονέρι”, ενώ ανέλυσε και τους λόγους που είναι αχρείαστα τα play out στην Α2, μετά και τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των συλλόγων με την ομοσπονδία.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι:

«Δε νομίζω ότι μπορούμε να βγούμε από τα playout. Αρκετές ομάδες που είναι στα play out μας έχουν 2-0, οπότε και 3-0 να κάναμε, πάλι μένουμε έξω. Παρόλα αυτά, ήρθαμε να κερδίσουμε, για ψυχολογικούς λόγους, ενόψει playout. Στο πρώτο 20λεπτο ήμασταν λίγο φοβισμένοι, νωχελικοί. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε, βρήκαμε λίγο ρυθμό παραπάνω με κάποιες άμυνες που αλλάξαμε και ήταν πιο πιεστικές. Πλησιάσαμε το παιχνίδι. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί με δύο σουτ, μπορεί να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Το Παγκράτι, όμως, κέρδισε δίκαια. Συγχαρητήρια. Υπάρχει αξιοπιστία στο Πρωτάθλημα, γιατί πολλά ακούγονται. Η ομάδα της Ερυθραίας θα παλέψει σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό που έλεγα όταν ήμασταν στην 7η θέση, το λέω και τώρα που πάμε στα playout : είμαστε μια ομάδα με παιδιά από τοπικές κατηγορίες και άπειρα που παλεύουμε, θα διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε κάνει μεγάλες νίκες, όπως και πολλές ήττες που κρίθηκαν στον πόντο και την παράταση και είμαστε εδώ που είμαστε. Η ομάδα μας έχει ταυτότητα, θα συνεχίσει, θα το παλεύει μέχρι το τέλος κι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».

Για τη συνάντηση των εκπροσώπων με την ομοσπονδία και το θέμα των play out:

«Η θέση της ομάδας μας ήταν, από τη μέρα που έγινε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος, ότι τα play out για μας είναι αχρείαστα, από τη στιγμή που όλη η διαδικασία είναι μέσω των ομάδων. Δηλαδή, η επιβάρυνση πέφτει πάνω στις ομάδες. Αν η ομοσπονδία ήθελε να κάνει λιγότερες τις ομάδες, γιατί έδινε κάποιες επιχορηγήσεις κι έπρεπε να μαζέψει τα οικονομικά της, επειδή είναι και δύσκολες οι εποχές, είναι σεβαστό. Αλλά από τη στιγμή που τα Πρωταθλήματα γίνονται με παράγοντες που «ματώνουν» για να υπάρχει το μπάσκετ, εγώ θεωρώ ότι η ανάπτυξη είναι να δώσουμε κίνητρα στις ομάδες, όχι να τις βάζουμε σε μια μίζερη κοινωνία και αυτή η μιζέρια να υπάρχει και στον αθλητισμό. Η 11η ομάδα, σ’ ένα πρωτάθλημα των 16 κινδυνεύει να πέσει, και μπορεί να πέσει. Είναι άδικο αυτό. Η 11η ομάδα θα έχει κάνει 13-14 νίκες. Δεν υπάρχει λογική. Αν θέλαμε να δώσουμε ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, μια ωραία ιδέα είναι να κάναμε playoffs όπως γίνονται στην Α1, μέχρι τον 8ο. Να πέφτουν 4 κι όχι 3 και μετά οι 8 ομάδες να παίζουν playoffs. Να υπάρχει χαρά στον αθλητισμό. Τα playout θα δημιουργήσουν πίεση στις ομάδες. Αυτό έχει μπει στην προκήρυξη, μόνο και μόνο για να γίνουν του χρόνου οι ομάδες στην Α2 14. Εγώ δε βρίσκω το λόγο να γίνουν 14. Πολύ καλό είναι τα playout να μη γίνονται. Η θέση του Πανερυθραϊκού ήταν από την πρώτη μέρα αυτή. Δε το λέω τώρα επειδή βρισκόμαστε στη ζώνη αυτή».

Κάτια Πετροπούλου