Η εικόνα του ΟΦΗ στο τουρνουά “Βασίλης Παδουβάς” (όπου αντιμετώπισε Εργοτέλη και Ηράκλειο), ήταν ικανοποιητική, όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Φώτη Τακιανού η ομάδα χρειάζεται ακόμη δουλειά και χρόνο προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Ο έμπειρος Μακεδόνας κόουτς δήλωσε χαρακτηριστικά στο “prismasport.gr”:

“Με την συμμετοχή μας σε αυτό το τουρνουά θέλαμε πρώτον να τιμήσουμε την μνήμη του Βασίλη και με την παρουσία μας να δώσουμε δύναμη στους δικούς του να περάσουν όσο γίνεται πιο απαλά γίνετε αυτές τις δύσκολες ώρες. Παράλληλα ήταν το αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο παίξαμε κάποια φιλικά παιχνίδια όπου είχαμε την κλιμάκωση που θα’ θέλαμε με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας στην αρχή ως το τελευταίο παιχνίδι με το Ηράκλειο”, τόνισε ο τεχνικός του ΟΦΗ και πρόσθεσε:

“Βρισκόμαστε σε μια φάση που ακόμα χτίζουμε πράγματα και θα αργήσουμε να είμαστε απολύτως έτοιμοι μιας και χρειάζεται πολύ δουλειά αλλά και χρόνος αφού από τη περσινή ομάδα έχουν μείνει μόλις δύο παίκτες. Μια επιπλέον δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι το θέμα των φιλικών και το ότι δεν μπορούμε να αγωνιστούμε με ομάδες που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα της Α2. Σε αντίθεση με ομάδες της Αθήνας που μπορούν να κάνουν ανά δυο μέρες… Κάτι που επιβραδύνει την διαδικασία να αντιληφθούμε τις αδυναμίες μας και να δουλέψουμε επάνω σε αυτές…”.