Η ώρα για το πρώτο επίσημο ματς του Εθνικού πλησιάζει καθώς οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν το Σάββατο (20/9) στη Κρήτη τον ΟΦΗ. Η προετοιμασία των “μπλέ” ολοκληρώνεται σήμερα με το κλίμα να παραμένει βαρύ, λόγω της αγωνίας για την υγεία του φιλάθλου και φίλου της διοίκησης Κώστα Κατσούλη, μετά τα πρόσφατα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ηρόδοτο. Το γεγονός ότι οι Πειραιώτες επιστρέφουν στο Ηράκλειο (σε μπασκετικό επίπεδο αυτή τη φορά) όπου έλαβε χώρα ο σοβαρός τραυματισμός του άτυχου φιλάθλου, είναι λογικό να προκαλεί ένα… μούδιασμα στους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι ζήτησαν και εξασφάλισαν αυξημένα μέτρα προστασίας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο η απουσία του Κώστα Τζιάλλα αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον κόουτς Τζίμη Κουστένη. Ο έμπειρος φόργουορντ που ταλαιπωρήθηκε τους τελευταίους μήνες από σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, είναι ακόμη ανέτοιμος και δεν θα αγωνιστεί κόντρα στους Κρητικούς. Εκτός από τον Τζιάλλα όμως απουσιάζει και το άγχος για τους ανθρώπους του Εθνικού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ χωρίς πίεση, μιας και η προσοχή τους είναι στραμμένη στη πρώτη χρονιά της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 όπου στόχος είναι η καλύτερη δυνατή πορεία.
Η προετοιμασία ολοκληρώνεται αύριο (Παρασκευή 19/9) και η αποστολή την οποία θα συνοδέψουν τόσο ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Βασίλης Δέρβος όσο και ο πρόεδρος Δημήτρης Καραφαντής, θα ταξιδέψει αεροπορικώς για το Ηράκλειο το πρωί του Σαββάτου.