Την ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα περίοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία ετοιμάζει ο Μάκης Γιατράς στον Πάτρα, έχοντας πλέον καταλήξει και στην «κολόνα» στην οποία θα στηρίξει τη προσπάθεια του. Έτσι, οι διοικούντες του Προμηθέα βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον Σταύρο Τουτζιαράκη (2,10 – 28 ετών) ο οποίος φαίνεται ότι επιστρέφει στην Ελλάδα, και στο πρωτάθλημα της Α2 μετά την σεζόν 2011-2012 όταν και φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ.

Ο Έλληνας σέντερ την περσινή περίοδο αγωνίζονταν στην Ουγγαρία και MAFC της Βουδαπέστης όπου σε 20 παιχνίδια είχε 15,2 πόντους κατά μέσο όρο και 8,8 ριμπάουντ.Τα προηγούμενα δυο χρόνια βρέθηκε στην Σουηδία και την Σόλνα όπου έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις. Εκτός από τον Τουτζιαράκη, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η συμφωνία με τον Πέτρο Νοέα, όπως σας είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ μας στις 11/5, με τον 28χρονο Μεσσήνιο πάουερ φόργουορντ να έχει πετύχει δυο μαζεμένες ανόδους με Αρκαδικό και Κόροιβο. Αντίθετα, δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωση του Βασίλη Ξανθόπουλου, με τους ανθρώπους της ομάδας να είναι σε αναζήτηση του βασικού τους πλέι μέικερ, έχοντας δυο περιπτώσεις να εξετάσουν.

Αναφορικά με τους παίκτες που θα παραμείνουν, δεδομένη είναι η παρουσία στο νέο ρόστερ των Νίκου Πέττα και Γιάννη Ντιμπ, χωρίς να αποκλείεται το ίδιο να συμβεί με τους Σωκράτη Μαναβόπουλο και Βλάντο Πέτροβτις.