Το όνειρο της συμμετοχής στην Basket League παρέμεινε εν τέλει… όνειρο για το Ψυχικό. Τα 800.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει ως ελάχιστο ποσό για τη συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία, αποδείχθηκε υπέρογκο για το σύλλογο των βορείων προαστίων, ο οποίος θα συμμετάσχει εν τέλει στην Α2 την επόμενη χρονιά.

Όσο κι αν προσπάθησε η διοίκηση του Ψυχικού τον τελευταίο μήνα, δεν μπόρεσε τελικά να βρει την οικονομική βοήθεια που χρειαζόταν, ώστε συγκεντρώσει το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ και να καταθέσει πλήρη φάκελο στην πρωτοβάθμια επιτροπή του ΕΣΑΚΕ. Αντ’ αυτού, δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στην Basket League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και έχει επικοινωνήσει ήδη με την ΕΟΚ, προκειμένου να πάρει μέρος για 10η συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2.

Προφανώς και η απογοήτευση είναι τεράστια στο Ψυχικό, το οποίο ολοκλήρωσε ένα ιστορικό επίτευγμα πριν από περίπου 40 ημέρες, με την άνοδο στην Basket League μέσω των Playoffs της Α2. Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε όλοι οι παίκτες του Ψυχικού ήταν σε στάση αναμονής, περιμένοντας τις εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης, ώστε να πράξουν αναλόγως.