Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η αυριανή (Σάββατο) τελευταία του αγωνιστική (26η).

Πέφτει λοιπόν η αυλαία του φετινού μαραθωνίου, με τον “τελικό των τελικών” στο κλειστό της Κηφισιάς να αποτελεί το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, το οποίο και θα κρίνει τον πρωταθλητή. Όπως είναι λογικό τα φώτα πέφτουν στο μεγάλο ντέρμπι για την άνοδο, ενώ στα Τρίκαλα ετοιμάζεται γιορτή για την διαφαινόμενη επιστροφή των Θεσσαλών στα μεγάλα σαλόνια. Αναλυτικά:

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Στο μικρό κλειστό της Κηφισιάς αναμένεται να επικρατήσει το… αδιαχώρητο, καθώς όλη η μπασκετική Αθήνα θέλει να παραβρεθεί στην σημαντικότερη “μάχη” της φετινής χρονιάς. Η Νέα Κηφισιά συγκρούεται με τον Φιλαθλητικό με φόντο το… “όλα ή τίποτα”. Ανεξάρτητα από διαφορές πόντων, ο νικητής τα παίρνει όλα (πρωτάθλημα και άνοδο) και ο ηττημένος (τίποτα), καθώς σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας μαζί με τα Τρίκαλα, οι Θεσσαλοί είναι σίγουρα δεύτεροι…

Στο αποψινό ντέρμπι το οποίο θα έχει την τηλεοπτική κάλυψη της ΕΤ-1, θα παιχθούν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, για τις δύο σταθερότερες σε απόδοση ομάδες της σεζόν. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν πλήρης και αποφασισμένοι να κατακτήσουν τον μεγάλο τους στόχο, ενώ ανάλογα είναι τα συναισθήματα και στην ομάδα του Ζωγράφου από την οποία θα απουσιάσει ο τραυματίας Ανδρεόπουλος. Όσον αφορά στον Γιαννουλάκο, έστω και ανέτοιμος θα… σφίξει τα δόντια και θα τεθεί στη διάθεση του Τάκη Ζήβα.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Δύο ώρες αργότερα από το Αθηναϊκό ντέρμπι, στα Τρίκαλα θα στηθεί πάρτι… ανόδου. Οι Θεσσαλοί υποδέχονται το Παγκράτι και θέλουν νίκη έστω και με ένα πόντο για να κατακτήσουν τη προνομιούχο δεύτερη θέση. Οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν ετοιμάσει πολλά χάπενινγκς και εκπλήξεις για τους περίπου 2500 φιλάθλους που αναμένεται να κατακλύσουν το κλειστό για να αποθεώσουν τον Γιάννη Τζήμα και τους παίκτες του για το επικείμενο τεράστιο επίτευγμα τους.

Ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα για το ποιός είναι το φαβορί, μιας και ο Τρικαλινοί θέλουν να… καθαρίσουν γρήγορα το παιχνίδι και να… απολαύσουν τη συνέχεια του, κόντρα στο αποδεκατισμένο Παγκράτι, το οποίο θα προσπαθήσει να κλείσει με αξιοπρέπεια τη χρονιά.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΛΑΥΡΙΟ: Σκορ και… θέαμα προσπαθήσουν να δώσουν στους φιλάθλους στις Σέρρες, οι Ίκαροι και το Λαύριο. Δύο από τις δυνατές ομάδες της φετινής χρονιάς, αναμετρώνται σε ένα χωρίς άγχος παιχνίδι, οπού μοναδικό κίνητρο είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη τελική βαθμολογία, με τα σενάρια να προβλέπουν μέχρι και τη πέμπτη θέση για τον νικητή.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ο Κόροιβος, ότι και να γίνει στο αυριανό  παιχνίδι έχει εξασφαλισμένη την τέταρτη θέση. Κάτι που αποτελεί σίγουρα μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Ηλείας, η οποία έκανε μια εξαιρετική χρονιά και υπό συνθήκες θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και την άνοδο. Κόντρα στην επίσης ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ΚΑΠ, οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να κλείσουν με ακόμη μία νίκη τη χρονιά και να ανταμείψουν έτσι τους φιλάθλους τους που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΟΦΗ: Μίνι… γιορτή αναμένεται να στηθεί και στο κλειστό του Λαγκαδά, όπου ο Ερμής υποδέχεται τον ΟΦΗ, σε ένα άνευ βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι. Τα… φώτα θα πέσουν στον πρώτο σκόρερ της Α2 και μεγάλη φετινό ηγέτη του Ερμή, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση και θα τιμηθεί από τους “πράσινους” για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα. Η χρονιά θεωρείται επιτυχημένη και για τις δύο ομάδες που πέτυχαν τον στόχο της σωτηρίας και αύριο θα προσπαθήσουν να το… διασκεδάσουν.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Με… ψηλά το κεφάλι θέλει να κλείσει τη χρονιά η Δόξα, η οποία υποδέχεται στη Λευκάδα τον Αρκαδικό, σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και οι γηπεδούχοι έχουν αποχαιρετήσει ήδη την κατηγορία.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τέλος, το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής συμπληρώνει η συνάντηση του Βόλου. “Ντέρμπι… υποβιβασμένων” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να έχουν σαν μοναδικό τους κίνητρο το γόητρο και το ποιός θα φτάσει τις επτά νίκες.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τις αναμετρήσεις του Βόλου (1 μ.μ.) της Κηφισιάς (4 μ.μ. – ΕΤ-1) και των Τρικάλων (6 μ.μ.).