Μετά από πέντε επιτυχημένες σεζόν και αλλεπάλληλες ανόδους από τα Αθηναϊκά τοπικά πρωταθλήματα στην Α2 κατηγορία, ο Αετός δεν υπάρχει πλέον… Η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα απορροφήθηκε από τον Δούκα, ο οποίος πήρε την θέση της στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας. Ο Μάκης Σωφρονιάδης, τιμ μάνατζερ όλα αυτά τα χρόνια του Αετού, μίλησε στο basketblog.gr, για τα νέα δεδομένα, τα αίτια της διάλυσης, τον Δούκα και το πρωτάθλημα της Α2. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σωφρονιάδης ο οποίος έχει αναλάβει πλέον τα νέα του καθήκοντα ως μάνατζερ στη Δάφνη Δαφνίου :

Για την διάλυση του Αετού: “Είχαμε μια σημαντική πορεία πέντε ετών, όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Σε τέτοιο υψηλό επίπεδο πρωταθλητισμού οι συναισθηματισμοί δεν έχουν θέση. Θεωρώ ότι ο Αετός ήταν μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του μπάσκετ και το απέδειξε το γεγονός ότι έφτασε με τις δικές του δυνάμεις από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Α2. Καταφέραμε πέρσι να κοιτάξουμε στα μάτια ακόμη και τις ομάδες που ανέβηκαν στην Α1 και πετύχαμε σπουδαίες νίκες όπως επί του Αρκαδικού.

Στενοχωρηθήκαμε με την διάλυση της ομάδας όμως δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Αυτά είναι τα ρίσκα που παίρνει μια ομάδα όταν είναι ανθρωποκεντρική, όπως ίσχυσε στη περίπτωση του Αετού. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις και στο μέλλον… Θέλω πάντως να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα τα τελευταία χρόνια, παίκτες και προπονητές”.

Για τον Δούκα που πήρε τη θέση του Αετού στην Α2: “Εύχομαι ολόψυχα στους ανθρώπους του Δούκα καλή επιτυχία. Να συνεχίσουν την προσπάθεια μας και αν μη τι άλλο να καταφέρει η ομάδα να κρατηθεί στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2”.

Για το νέο πρωτάθλημα της Α2: “Εκτιμώ ότι θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που δείχνουν να μην τους αγγίζει η κρίση. Η Α2 είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση του Ελληνικού μπάσκετ και εύχομαι στο νέο πρωτάθλημα οι ομάδες που θα τερματίσουν να είναι ίδιες στον αριθμό με αυτές που θα ξεκινήσουν τη σεζόν και να μην εγκαταλείψει κάποιος στη μέση λόγω προβλημάτων. Σίγουρα, οι κινήσεις που έχουν κάνει κάποιες ομάδες είναι εντυπωσιακές για τα δεδομένα της εποχής, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι τα ρόστερ μόνα τους δεν αρκούν για την επιτυχία”.