To όνομά του (Χρήστος Σκάνδαλος) “έπαιξε” στο “Χρηματιστήριο Αξιών” του καλοκαιριού, καθώς οι “μετοχές” του κυρίως σε επίπεδο Εφήβων ήταν ιδιαίτερα υψηλές.

Πέρασε… σύριζα από την ΑΕΚ, στην οποία δοκιμάστηκε. Τελικώς, ο Φιλαθλητικός που έχει  πάρει “ντοκτορά” στο να προσεγγίζει και να πείθει αθλητές της ηλικίας του πολιτογραφημένου (με τις προσφυγο-αγρινιώτικες ρίζες) Κρητικού, τον ενέταξε στο “Κολέγιο” του Ζωγράφου. Ο νεαρός επίδοξος γυμναστής, που άφησε πρωτίστως τον Εργοτέλη για τις σπουδές του στην Αθήνα, άκρως συναισθηματικός (σ.σ. έτσι τον γνωρίσαμε και εμείς και μας δικαιώνει) προανήγγειλε το ταξίδι του στην πρωτεύουσα μέσω του “αποχαιρετισμού” της αγαπημένης του μητρός, που τον “ξεπροβόδισε”.

Έγραψε στο facebook ο Χρήστος : “18 χρόνια πριν ακούσαμε για πρώτη φορά το κλάμα του και τον κρατήσαμε στην αγκαλιά μας. Σιγά σιγά άρχισε να στέκεται στα πόδια του και να περπατάει. Όταν πρωτοπήγε στον παιδικό σταθμό η παραπονιάρικη φωνούλα του ακουγόταν στο σπίτι μας. Και ήρθε η στιγμή για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Και μαζί γεννήθηκε και η αγάπη του για το μπάσκετ, η οποία με το πέρασμα των χρόνων μεγάλωνε και έγινε το άθλημα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του αλλά και του “είναι” του. Πέρασαν τα χρόνια του γυμνασίου και φέτος ολοκλήρωσε τον κύκλο του λυκείου. Και χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει οι “αποσκευές” του είναι έτοιμες για το μεγάλο άλμα, για το φτερούγισμα μακριά από την οικογένεια και τους φίλους. Για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του και να “ενηλικιωθεί”. Θα μας λείπεις Χρήστο αλλά η αγάπη μας θα σε συντροφεύει. Καλή δύναμη,πίστη και όλα καλά θα πάνε”.

Και το υστερόγραφο του 18χρονου: “Γιατί μάνα είναι μόνο ΜΙΑ”. Όντως, μάνα είναι μόνο MIA , Χρήστο Σκάνδαλε!

“Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ ήταν σαν δώρο Θεού για μένα”, είχε δηλώσει ο νεαρός γκαρντ πριν από λίγο καιρό, όταν ήλπιζε στο “ναι” της “Ένωσης”. Το βέβαιο είναι, ότι “δώρο Θεού” (τουλάχιστον ως χαρακτήρας) είναι για την οικογένειά του στην Μεγαλόνησο και τη νέα οικογένειά του στου Ζωγράφου ο ίδιος ο Χρήστος…