Για την (μεγάλη) αντίπαλό του στο πρωτάθλημα της Α2, την ΑΕΚ, μίλησε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Γκίμας.

Ο τεχνικός του Φιλίππου Βέροιας τόνισε καταρχήν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “ΩΡΑ των σπορ” και στον Δημήτρη Τσοπανάκη:

“Στην ομάδα με κρατάει το ότι ήμουν παίκτης του Φιλίππου για άλλα δεκαπέντε χρόνια και ότι με εμπιστεύονται ως προπονητή, για επίσης δεκαπέντε χρόνια. Όλα αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο, σε συνάρτηση με την πορεία που έχει κάνει ο Φίλιππος. Η ομάδα το 1999 ήταν για διάλυση, με τον υποβιβασμό της στην Β’ τοπική κατηγορία, ωστόσο μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να καταξιωθεί και να φτάσει στην Α2. Ένα όνειρο το οποίο άκουγα από την εποχή που ήμουν παίκτης”.

Ο κ. Γκίμας παραδέχθηκε, ότι πρόπερσι, ήτοι κατά την περίοδο που ο πρόεδρος Γιώργος Τραπεζανλίδης, εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει, σκέφτηκε να τον ακολουθήσει: “Το σκέφτηκα, ναι. Ήταν ένα ενδεχόμενο, καθώς όπως σε όλες τις ομάδες, αν δεν υπάρχει κάποιος ισχυρός παράγοντας, δεν μπορεί να προχωρήσει”.

Για τις “μάχες” με την ΑΕΚ, σε ριμέικ των ντέρμπι χάντμπολ ανάμεσα στην “Ένωση” και στον Φίλιππο: “Το όνομα και η ιστορία της ΑΕΚ, είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη από την δική μας στο μπάσκετ σε σχέση με το χάντμπολ. Βάσει δυναμικού και βάσει φανέλας, πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που έχει ως στόχο μόνο την άνοδο. Σίγουρα όταν έρθει η ΑΕΚ στη Βέροια, θα είναι ένα γεγονός που δεν θα το έχει ξαναζήσει ο κόσμος της πόλης”.

Για τον στόχο του Φιλίππου: “Εγώ αυτό που θα πω στους παίκτες από Δευτέρα που θα αρχίσουμε την προετοιμασία, θα είναι πως κάθε Σάββατο ο στόχος είναι η ομάδα να είναι δυσκολοκατάβλητη για κάθε αντίπαλο. Τώρα αν αυτό συνοδευτεί με νίκες που θα μας δώσουν την άνοδο, ή και το πρωτάθλημα, θα το δούμε στην πορεία. Έχουμε παίκτες που είναι ικανοί να μας ανεβάσουν επίπεδο. Τόσο αυτοί που ήρθανε, όσο και αυτοί που έμειναν”.

Για τους παίκτες-κλειδιά της ΑΕΚ: “Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά, αλλά όσον αφορά στους υπάρχοντες, “κλειδιά” είναι ο Φαλέκας, ο Πολυτάρχου και ο Τσιάκος. Καλύτερη εικόνα θα έχουμε όταν ολοκληρώσει η ΑΕΚ το ρόστερ της”.

Για τους έτερους ανταγωνιστές της ανόδου: “Μέχρι εδώ φαίνεται να έχει πολύ καλό ρόστερ το Ψυχικό, η Καβάλα και αν ολοκληρώσει το ρόστερ του, ο Κόροιβος. Πιστεύω θα είναι πιο ανταγωνιστικό (το πρωτάθλημα), πολύ περισσότερο από πέρυσι. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο, το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό μέχρι και την τελευταία αγωνιστική”.