Η επόμενη ημέρα ξημέρωσε στο Κερατσίνι, και μόλις άπαντες συνέλθουν από το ξενύχτι και το γλέντι της νίκης επί του ΠΑΟΚ, και τις πρόκρισης στον τελικό, ενδέχεται να μπούνε στην διαδικασία να συνειδητοποιήσουν τι έχουν πετύχει, και που έφτασε η ομάδα τους, η οποία ανέβηκε στην Α2 το φετινό καλοκαίρι, από την στιγμή που ο Πανελευσινιακός δήλωσε συμμετοχή στην Β’ Εθνική.

Ο Βαγγέλης Τσάπας ανέλαβε το τμήμα μπάσκετ του Φάρου όταν η ομάδα βρισκόταν στην Δ’ ΕΣΚΑΝΑ, δηλαδή επτά κατηγορίες κάτω από την Α2, και με την αμέριστη συμβολή του Ανδρέα Πολέμη, την έφερε στο 11-0 στο πρωτάθλημα, και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας αποκλείσει μια ομάδα της Α2 (Παγκράτι) και έξι ομάδες της Α1! Βέβαια σε αυτή την πορεία δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την σεζόν 2012-2013 όταν η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ, και με προπονητή εκείνη την περίοδο τον Κώστα Σορώτο και με πρωτοκλασάτη μεταγραφή τον Σωτήρη Κατούφα, έδειξε ότι ο πήχης ανέβαινε ψηλά, και από εκείνο το σημείο κατάφερε να κάνει το άλμα προς τις Εθνικές κατηγορίες!

Ωστόσο το επίτευγμα δείχνει να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν μπει κάποιος στην διαδικασία να διαβάσει τα λόγια του Αχιλλέα Μπογδανίδη, του ανθρώπου σύμβολο του Πόλις, τον οποίο ο Φάρος νίκησε στον περσινό τελικό της ΕΣΚΑΝΑ, και από την τοπική ένωση έφτασε να παίζει τελικό Κυπέλλου, με αντίπαλο τον πολυνίκη και με έξι αστέρια Ευρωλίγκας, Παναθηναϊκό.

Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να μοιράσει πριμ για την πρόκριση (το οποίο δεν είναι 50 χιλ.ευρώ), ενώ υπάρχει η σκέψη ο Φάρος να ζητήσει ως έδρα για τον τελικό το ΣΕΦ, με αιτιολογία να έχει όσο περισσότερο τοπικό στοιχείο μαζί του (το πιο πιθανό είναι να γίνει στα «Δυο Αοράκια»). Αυτό βέβαια ελοχεύει κίνδυνο μιας κόντρας Παναθηναϊκών και Ολυμπιακών, γεγονός για το οποίο πολύ δύσκολα η αστυνομία θα δώσει στην συγκατάθεση της. Πάντως, όπου και να γίνει ο τελικός, αυτή η ομάδα γράφει την δική της ιστορία…η οποία όπως τονίζουν άπαντες θα κορυφωθεί με την άνοδο στην Α1.