Από τα λόγια στη… πράξη καλείται να περάσει η Δόξα Λευκάδας. Μετά από ένα διάστημα συζητήσεων – διαπραγματεύσεων με τους παίκτες που ενδιαφέρουν μεταγραφικά τους νησιώτες αλλά και από μια περίοδο πλήρους αδράνειας λόγω της γενικότερης αναταραχής στη χώρα, η Δόξα μπαίνει σε διαδικασία ανακοινώσεων. Πρώτη και καλύτερη αναμένεται αυτή του προπονητή. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό για την ανανέωση της συνεργασίας του με την διοίκηση και μόλις βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο θα υπάρξει και η επισημοποίηση της συμφωνίας. Ο έλληνας κόουτς αναμένεται να έχει άμεσα νέα επαφή με τους ανθρώπους του συλλόγου για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του ρόστερ.

Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουν και οι ανακοινώσεις αθλητών. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι περιπτώσεις των Ανδρέα Κανονίδη και Σάββα Χρυσόπουλου – για τους οποίους έγραψε πρόσφατα το basketblog – βρίσκονται σε καλό δρόμο και εκφράζεται αισιοδοξία ότι οι παίκτες θα έρθουν στη Λευκάδα. Για τον πρώτο τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, μιας και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Κόροιβο και θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να αποκτηθεί. Όσον αφορά στον Χρυσόπουλο, είναι ελεύθερος και βρίσκεται κοντά σε οριστική συμφωνία. Στα πλάνα της Δόξας βρίσκεται η απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών ακόμη, για τις θέσεις του σούτιγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ. Εξάλλου, μέσα στις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Ασφαλώς και η όποια καθυστέρηση έχει παρατηρηθεί στο να προχωρήσει ο σχεδιασμός είναι απολύτως δικαιολογημένη, τηρουμένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα. Πόσο μάλλον σε ένα νησί όπως η Λευκάδα, όπου ο τουρισμός που τόσο έχει πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες είναι η βασική πηγή εσόδων με τους περισσότερους παράγοντες – χορηγούς της Δόξας να δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα και περιμένουν μια ανάκαμψη η οποία θα παρασύρει και την ομάδα…