Για τα δίδυμα, που τον έκαναν χαζομπαμπά, για το νέο πόστο του και τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της ΑΕΚ μίλησε ο Δήμος Ντικούδης.

Ο αθλητικός διευθυντής της “Ένωσης” παραχώρησε συνέντευξη στην αφεντιά μας, προκειμένου για τη σημερινή “ΩΡΑ των σπορ”. Ο Ντικούδης μίλησε και για τον νέο πόιντ γκαρντ, που έρχεται (σ.σ. τελικώς είναι ο Στέφαν Νίκολιτς), δίχως να τον ονοματίζει, καθώς η μεταγραφή έκλεισε χθες, ενώ με τον Δήμο είχαμε μιλήσει νωρίτερα.

Η συνέντευξη:

Να ξεκινήσουμε από το θέμα των ημερών… Η ΑΕΚ έχει αργήσει στην απόκτηση βασικού πλέι μέικερ. Αισιοδοξείς ότι θα τελειώσει πριν από την “πρώτη” της ΑΕΚ;

“Δεν θέλω να πω τη λέξη “βασικός”, αλλά είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε έναν παίκτη σε μία θέση που είναι σημαντική. Σε μία θέση που χρειάζεται ψάξιμο. Γι’ αυτό και αναζητείται με προσοχή ο πλέον κατάλληλος για να πλαισιώσει τους υπόλοιπους γκαρντ στην ομάδα. Σκοπός μας είναι να ολοκληρωθεί το ρόστερ έγκαιρα και όλοι οι παίκτες να είναι παρόντες στην “πρώτη” της ομάδας, την ερχόμενη Δευτέρα. Σε κάθε περίπτωση, οι στόχοι έχουν εντοπιστεί. Θεωρώ, ότι σύντομα θα έχουμε νέα”.

Επειδή συμμετείχες και εσύ σε επαφές με παίκτες και γονείς… Θεωρείς ότι οι γονείς (κυρίως), όπως είχε δηλώσει και ο Αχιλλέας Δεμέναγας, ήταν η αιτία για την αρνητική εξέλιξη σε κάποιες περιπτώσεις, επειδή υπερεκτίμησαν το ταλέντο των παιδιών τους;

“Δεν είναι θέμα υπερεκτίμησης. Θεωρώ, ότι ο κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του και κάνει αυτό που εκείνος νομίζει καλύτερο. Είναι γεγονός, πάντως, ότι τόσο οι γονείς, όσο και οι μάνατζερ ασκούν επιρροή στα παιδιά αυτά. Είναι παιδιά άβγαλτα. Λογικό είναι να επηρεάζονται από το περιβάλλον τους. Είναι προφανές ότι τους ακούνε περισσότερο από κάποιους άλλους. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους θέτουν θέματα οικονομικής φύσεως, κατηγορίας ομάδας και χρόνου συμμετοχής. Είχαμε τέτοιες συζητήσεις, που δεν κατέληξαν. Υπήρξαν συμφωνίες της διοίκησης της ΑΕΚ με τους συλλόγους που άνηκαν οι παίκτες, αλλά όχι με τους παίκτες. Σε πολλές περιπτώσεις η διοίκηση πλήρωσε και πολλά χρήματα μάλιστα στους συλλόγους…”.

Υπήρξαν και παράλογες οικονομικές απαιτήσεις από παίκτες.

“Υπήρξαν απαιτήσεις για διάφορα. Η φιλοσοφία της ΑΕΚ είναι, όμως, παγιωμένη. Ακόμη και ο χρόνος συμμετοχής είναι αδιαπραγμάτευτος. Ο κάθε παίκτης, ανεξάρτητα από ηλικία και εμπειρία θα διεκδικήσει την θέση του στην ομάδα μέσα από την προπόνηση. Τους ενημερώσουμε για το πλάνο μας.  Όποιος δεν αποδέχεται, όμως, αυτό το “πρότζεκτ” είναι δικαίωμά του. Η ΑΕΚ προχωράει…”

Με τον  Μιχάλη Καμπερίδη τι έγινε; Η απώλεια χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως επικοινωνιακή αποτυψχία της ΑΕΚ. Ο παίκτης δήλωσε  βέβαια ότι “δεν ήταν έτοιμος για την ΑΕΚ”. Σε βρίσκει σύμφωνο η “αλλαγή πλεύσης” του παίκτη, ο οποίος πριν από καιρό αναρτούσε φωτογραφίες της Original 21 στο facebook;

Δεν συμφωνώ με τα περί “επικοινωνιακής αποτυχίας”. Η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει με τον σύλλογο του παίκτη, αλλά δεν είχε κλείσει ο παίκτης. Ο παίκτης δεν είχε υπογράψει. Από την στιγμή που δεν είχε υπογράψει, πώς ήταν κλεισμένος; Και γιατί είναι “αποτυχία;”. Όπως είπατε και εσείς επέλεξε να πάει στον Φιλαθλητικό. Η ΑΕΚ του είχε προτείνει συμφωνητικό διαρκείας και είχε σκοπό να δουλέψει μαζί του. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί άλλαξε γνώμη και τι φοβήθηκε; Σας είπα. Υπάρχει μια φιλοσοφία στην ομάδα και αυτό δεν αλλάζει. Όποιος επιθυμεί, την ακολουθεί”.

Σε γενικές γραμμές πώς πάει η μετάβαση από τον αθλητή Ντικούδη στον παράγοντα Ντικούδη; Το έχεις συνηθίσει; Ή, θες χρόνο ακόμα; Ή, σκέφτεσαι, “μήπως δεν έκανα καλά” και “καλύτερα να ξαναβάλω αθλητική περιβολή”;

Σίγουρα, δεν σκέφτηκα ποτέ να ξαναβάλω αθλητική περιβολή“!

Τον παίκτη… Ντικούδη τον “σκότωσες” μέσα σου;

“Είναι γεγονός ότι αυτό που κάνω τώρα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ για να τιμήσω όσους με εμπιστεύτηκαν. Θεωρώ, πως ναι… Σκότωσα τον παίκτη… μέσα μου“!

Όλα δείχνουν ότι η εφετινή Α2 θα είναι η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών. Καλό ή κακό αυτό για την ΑΕΚ;

“Καλό είναι. Μέσα από τον ανταγωνισμό γίνεσαι και εσύ καλύτερος. Είναι προτιμότερο να είσαι σε εγρήγορση. Δεν μπορείς να είσαι ανυποψίαστος. Απ΄ αυτό το πρίσμα αν το δει κανείς, αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να γίνουν δυνατά παιχνίδια και να υπάρχει ενδιαφέρον”.

Υπάρχουν κάποιες ομάδες που βλέπεις να διεκδικούν επάξια ένα από τα δύο εισιτήρια ανόδου με βάση τις μεταγραφές;

“Δεν κρίνω τις ομάδες από τις μεταγραφές του καλοκαιριού. ‘Όλοι θα κριθούν στο παρκέ. Στα πρώτα πέντε-έξι επίσημα ματς θα διαμορφωθεί μια εικόνα για τις ομάδες και τι πήγε ή δεν πήγε καλά το καλοκαίρι. Δύσκολο, λοιπόν, να μιλήσουμε με ακρίβεια για την δυναμικότητα των ομάδων”.

Διαπιστώνεις άγχος στην ομάδα επειδή είναι αυτοσκοπός η άνοδος στην Α1;

“Άγχος όχι… Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνει κανείς μια ανυπομονησία. Θεωρώ ότι έχουμε μια δυνατή ομάδα, οι παίκτες της οποίας, παλαιοί και νέοι, ξέρουν τον στόχο τους”.

Η γνώμη σου για την ομάδα, πιο συγκεκριμένα, έστω με τα μέχρι τώρα δεδομένα;

“Σας είπα. Θα έχουμε μια δυνατή ομάδα. Μπορεί για το ευρύ κοινό κάποια ονόματα να μην είναι γνωστά, αλλά υπάρχει ταλέντο. Μέσα από την δουλειά, μαζί με τους παλαιότερους και εμπειρότερους, θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα”.

Θεωρείσαι και όχι άδικα, από τους πιο αγαπημένους (πρώην) παίκτες μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ. Πώς τα κατάφερες, με δεδομένο ότι ουδέποτε δήλωσες “Ενωσίτης”, ενώ αγωνίστηκες και στον… Παναθηναϊκό, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ρήξη στις “σχέσεις” σου με το οπαδικό στοιχείο;

Είναι γεγονός ότι δεν πούλησα ποτέ “ΑΕΚοφροσύνη”. Από κει και πέρα, το σημαντικότερο είναι, ότι προσέφερα στην ομάδα. Δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ, αλλά θεωρώ ότι από το 2000 που πήγα, έκανα ό,τι μπορούσα για την ΑΕΚ. Και υπήρχε πάντα εκτίμηση. Αυτό εισέπραττα από τις αντιδράσεις των οπαδών της ΑΕΚ, ακόμη και την περίοδο που έπαιζα στο εξωτερικό. Ο κόσμος της ΑΕΚ ξέρει να εκτιμά”.

Υπάρχει η σκέψη για ενεργοποίηση των παλαιμάχων και βετεράνων άσων της ΑΕΚ, ώστε να βρεθούν πιο κοντά στην ομάδα. Θα συνδράμεις προς αυτή την κατεύθυνση;

“Υπάρχουν πολλές σκέψεις από την διοίκηση σχετικά με δράσεις, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μία απ’ αυτές είναι και η προσέγγιση με τους ανθρώπους που είπατε. Σιγά-σιγά θα τα καταφέρουμε όλα. Υπάρχουν προτεραιότητες. Από κει και πέρα εννοείται, ότι θα συνδράμω κι εγώ με τις όποιες δυνάμεις μου όταν έλθει η ώρα. Στην ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν σε διάφορα πόστα. Προϊόντος του χρόνου θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας”.

Τι σε ανησυχεί ενόψει της νέας σεζόν;

“Τίποτα δεν με ανησυχεί. Να είναι οι παίκτες μας γεροί είναι το ζητούμενο. Αυτό θέλουμε. Η ομάδα είναι δυνατή. Η ΑΕΚ είναι οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα. Αισιοδοξία υπάρχει, όχι ανησυχία…”

Τα… δίδυμα, τα… Ντικουδάκια (που γράφουμε εμείς) , και οι αυπνίες σου “εξαιτίας τους” πώς πάνε;

“Γολγοθάς… (γέλια) ‘Εχουν ταραχθεί οι βιορυθμοί μου. Να, αυτά (τα δίδυμα) “σκότωσαν” τον παίκτη Ντικούδη πριν από το νέο μου πόστο στην ΑΕΚ! Αν ήμουν “εν ενεργεία” παίκτης δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Είμαι όμως πανευτυχής. Δεν κρύβω ότι χάρη στα νεογέννητα βιώνω τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου”.