Μπορεί το μεγάλο ματς της σημερινής 8ης αγωνιστικής από βαθμολογικής άποψης αλλά και λόγω της παρουσίας σπουδαίων παικτών, να διεξάγεται στο Κερατσίνι, όμως για τους… παλιούς ρομαντικούς του μπάσκετ η μεγάλη “μάχη” είναι στο Παγκράτι. Υψηλό το ενδιαφέρον και στα υπόλοιπα γήπεδα, σε μια ημέρα που θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις, καθώς έχει παιχνίδι και τη Κυριακή, ενώ ρεπό έχει ο Πανερυθραικός.
 
Αναλυτικά:
 
ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Από τα κλασικά μπασκετικά ντέρμπι που έχουν μεγαλώσει με αυτό γενιές και γενιές… Ντέρμπι από τα παλιά λοιπόν στο Μετς, ανάμεσα σε δύο εκ των ιστορικότερων Αθηναϊκών ομάδων. Οι μονομαχίες του Παγκρατίου με το Περιστέρι έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία σε Α1, Α2 αλλά και Β΄ Εθνική και η σημερινή τους κόντρα, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια είναι ικανή να συγκινήσει κάθε φίλο του αθλήματος ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα των ομάδων. Τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί “ροσονέρι” και “κυανοκίτρινοι” στο κλειστό του Παγκρατίου ήταν τη σεζόν 2008 – 09. Τότε, στη πρεμιέρα της περιόδου, το Περιστέρι είχε επικρατήσει με το εμφατικό 65-80, ενώ στο τέλος της χρονιάς είχε πάρει την άνοδο για την Α1.
Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά ως προς τις φιλοδοξίες τους, καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι διψούν για τη κατάκτηση των δύο βαθμών, μιας και έχουν μόλις μια νίκη στο ενεργητικό τους και θέλουν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις. Σημαντικό ρόλο παίζει ασφαλώς και το γόητρο, ενώ το Μετς αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η… οικογενειακή κόντρα ανάμεσα στα αδέρφια Γιώργου (Περιστέρι) και Στάθη (Παγκράτι) Παπαδιονυσίου.
 
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Στο Κερατσίνι ο πρωτοπόρος και αήττητος Φάρος υποδέχεται την αναγεννημένη τις τελευταίες εβδομάδες ομάδα της Λευκάδας. Οι γηπεδούχοι είναι το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο και έχουν τον πρώτο λόγο και στο αποψινό ματς, όπου φιλοδοξούν να φτάσουν στις 8 τις συνεχόμενες επιτυχίες τους. Η Δόξα μετράει τρεις σερί νίκες και δείχνει ότι βρίσκεται σε σταθερή αγωνιστική άνοδο. Το παιχνίδι στον Πειραιά αποτελεί το πιο δύσκολο κρας τεστ για τους νησιώτες που έχουν το υλικό για να παλέψουν για την έκπληξη…
 
ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ – ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ: Στα Πεύκα στη Θεσσαλονίκη, κοντράρονται δύο ομάδες που μέχρι πέρσι… συγκατοικούσαν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Οι νεοφώτιστοι Μαχητές και η Ευρώπη Πευκοχωρίου υπόσχονται αρκετές συγκινήσεις στους φιλάθλους που θα βρεθούν στις εξέδρες μιας και είναι φαινομενικά δύο ισοδύναμες ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία και μια νίκη σήμερα θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ – ΔΟΥΚΑΣ: Μονόδρομος είναι για τον Εθνικό η νίκη στον Πειραιά, κόντρα στον Δούκα. Μετά την ήττα στη Λευκάδα, η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα καλείται να καλύψει άμεσα το χαμένο έδαφος και να κρατήσει την επαφή της με την κορυφή. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την επικράτηση επί του Παγκρατίου αλλά με υπηρεσιακό τεχνικό τον Κώστα Αγγέλου μετά την λύση της συνεργασίας με τον Μάριο Γούναρη, το συγκρότημα του Αμαρουσίου θα επιδιώξει να κάνει την έκπληξη.
 
ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΨΥΧΙΚΟ: Εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση στη Λιβαδειά…. Οι γηπεδούχοι δίνουν ένα από τα δυσκολότερα μέχρι στιγμής παιχνίδια τους και καλούνται να επιβεβαιώσουν ότι έχουν επιστρέψει για τα καλά στις θετικές εμφανίσεις, προσθέτοντας ακόμη μια πολύτιμη νίκη στο ενεργητικό τους. Το Ψυχικό έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που το ταλαιπώρησαν και θέλει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να δηλώσει “παρών” στην διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ. 
 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Αν υπάρχει ένα ματς σε αυτή την αγωνιστική με ξεκάθαρο φαβορί αυτό διεξάγεται στη Πάτρα. Ο Προμηθέας που μετράει δύο σερί νίκες θα επιδιώξει να… τριτώσει τις επιτυχίες του κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας και να διατηρηθεί σε επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να δείξουν το γνωστό μαχητικό τους πρόσωπο και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθούν αφού θα παίξουν με… άγνοια κινδύνου και χωρίς άγχος.
 
ΚΥΜΗ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Το πρόγραμμα της 8ης ημέρας συμπληρώνεται αύριο Κυριακή (22/11) με τη συνάντηση της Κύμης, ανάμεσα στον τοπικό Γυμναστικό και τον Ηρακλή, η οποία θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2. Με τη βοήθεια του κοινού της που αναμένεται να γεμίσει το κλειστό η νεοφώτιστη Κύμη θα επιδιώξει να πετύχει την έβδομη φετινή της νίκη και να συνεχίσει αήττητη την πορεία της προς την άνοδο. Ο Ηρακλής έχει “βαρύ” όνομα και φανέλα και δείχνει ανεβασμένος με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στην άκρη του πάγκου του. Θα το “χτυπήσει” το ματς και ότι βγει…
 
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη Κυριακάτικη συνάντηση της Κύμης όπου το τζάμπολ ορίστηκε στις 3 μ.μ. για τις ανάγκες της τηλεοπτικής μετάδοσης.