Το σημαντικότερο παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας του, τουλάχιστον από την περίοδο 2010 – 11 που υποβιβάστηκε από την Α1 δίνει απόψε ο Ηρακλής, καθώς τα παίζει… όλα για όλα για την άνοδο στο Κερατσίνι. Οι άλλοι δύο πρωτοπόροι (Δούκας – Πανιώνιος), είναι θεωρητικά τα φαβορί στη σημερινή 29η αγωνιστική, ενώ μεγάλη βαθμολογικής σημασίας αναμετρήσεις διεξάγονται σε Καβάλα και Τρίπολη.

Αναλυτικά:
ΦΑΡΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: “Ματς ζωής η θανάτου”, “παιχνίδι χωρίς αύριο”, “ο τελικός των τελικών” και όλα τα γνωστά… κλισέ ταιριάζουν απόλυτα στο να τονίσουν την σημασία της αναμέτρησης του Κερατσινίου για τον Ηρακλή. Ο “Γηραιός” φιλοξενείται από τον ισχυρό και τρομερά φορμαρισμένο Φάρο και χρειάζεται νίκη έστω και με ένα πόντο διαφορά για να μείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να “σφιχταγκαλιάσει” την επιστροφή του στη Basket League. Ο Φάρος από την άλλη μπορεί να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο, μιας και ότι και αν γίνει θα τερματίσει τέταρτος στη κανονική περίοδο, όμως διαθέτει την ποιότητα και το ρόστερ όχι μόνο να κοντράρει, αλλά και να… κόψει την απευθείας άνοδο στους “κυανόλευκους”. Άκρως αμφίρροπη και συναρπαστική αναμέτρηση, στην οποία δεν υπάρχουν προγνωστικά. Το αν θα υπερισχύσει το ισχυρότερο κίνητρο των φιλοξενούμενων θα φανεί στο παρκέ

ΔΟΥΚΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Σημαντικότατο ματς στο “Δαίς”, με τον Δούκα να φιλοξενεί τον Εθνικό. Οι γηπεδούχοι έχουν σίγουρα τον… πρώτο λόγο καθώς το κίνητρο τους να παραμείνουν στη δεύτερη θέση είναι πολύ πιο ισχυρό από αυτό των Πειραιωτών, που έχουν εξασφαλίσει τη παραμονή τους και στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη κανονική περίοδο. Η ομάδα του Αμαρουσίου βρίσκεται σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, όμως και οι Πειραιώτες δεν αποτελούν εύκολη λεία και το γεγονός ότι δεν έχουν ιδιαίτερο άγχος τους κάνει εξαιρετικά επικίνδυνους

ΓΣΛ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Με την… ευχή να κερδίσει ο Φάρος τον Ηρακλή, ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει στη Λάρισα τον υποβιβασμένο Γυμναστικό. Το πρώτο που ενδιαφέρει τους “κυανέρυθρους” είναι να… καθαρίσουν γρήγορα το ματς και να μην κινδυνέψουν, ώστε να περιμένουν τυχόν ευχάριστα από το Κερατσίνι που θα τους ξαναφέρουν στη πρώτη θέση. Οι Θεσσαλοί απογοητευμένοι από την επιστροφή τους στη Β΄ Εθνική, στοχεύουν σε μια καλή και αξιοπρεπή εμφάνιση.

ΚΑΒΑΛΑ – ΜΑΧΗΤΕΣ: “Τελικός” στη Καβάλα, με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Οι γηπεδούχοι που θα αγωνιστούν χωρίς τον τραυματία Μανάκα (χάνει την υπόλοιπη σεζόν), θέλουν νίκη και μάλιστα με διαφορά 4 πόντων, ώστε να καλύψουν τη διαφορά της ήττας τους στο πρώτο γύρο και να… καβαλήσουν τους Μαχητές στη βαθμολογία, αποκτώντας το πλεονέκτημα έδρας στα μπαράζ για τη παραμονή. Ανάλογη είναι και η φιλοδοξία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως έχουν και το… μαξιλαράκι των 4 πόντων. Παιχνίδι καθοριστικής σημασίας για τη “μάχη” των πλέι άουτ.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Στο κλειστό της Τρίπολης, ο Αρκαδικός υποδέχεται το Ψυχικό και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να “κλειδώσει” το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ στα οποία η συμμετοχή του είναι σίγουρη. Απέναντι τους θα βρουν μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία όμως έχει χάσει το βαθμολογικό της ενδιαφέρον καθώς δεν πάει ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω. Η έδρα θα παίξει λογικά τον ρόλο της, όμως με το… τρελό Ψυχικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΑΕΛ: Τη νίκη που θα “σφραγίσει” την συμμετοχή του στα πλέι οφ και την κατάκτηση της 5ης θέσης θα επιδιώξει να πάρει στο κλειστό του Αστακού ο Αίολος, κόντρα στην ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να έχουν τη θερμή στήριξη των φίλων τους και φέρονται αποφασισμένοι να πανηγυρίσουν μια σημαντική επιτυχία στη πρώτη χρονιά συμμετοχής τους στην Α2 κατηγορία. Η ΑΕΛ είναι αδιάφορη βαθμολογικά και το ζητούμενο για αυτή είναι να βελτιώσει τη κάκιστη αγωνιστική εικόνα των τελευταίων μηνών.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Φιέστα… παραμονής στον Υμηττό. Ο Αμύντας υποδέχεται το Ηράκλειο και θέλει να γιορτάσει μαζί με τους πιστούς του φίλους την μεγάλη επιτυχία της εξασφάλισης της παραμονής στην Α2, με την 14η φετινή του νίκη. Το Ηράκλειο αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο παιχνίδι ως… προετοιμασία για τα πλέι άουτ, δεδομένου ότι σίγουρα θα καταλάβει τη τελευταία θέση στα μπαράζ για τη σωτηρία. Κανονικά θα αγωνιστεί με τους Κρητικούς ο Γιάννης Λιανός, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει την τιμωρία της μίας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Τέλος, στον Χολαργό η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται το Παγκράτι σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έχουν ως κίνητρο την κατάκτηση της έκτης και άκρως τιμητικής θέσης στη βαθμολογία, ενώ οι “ροσονέρι” έχουν μπροστά τους τη προτελευταία… αγγαρεία, πριν τελειώσει η μαρτυρική φετινή σεζόν.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 29ης αγωνιστικής:

Σάββατο 29 Απριλίου

ΔΑΚ Αστακού 15.00 Αίολος Αστακού-ΑΕ Λάρισας Παφίλης-Τσιαπλής-Παπαδόπουλος Θ. (Πίγκας)
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Μαχητές Δόξα Πεύκων Σταματόπουλος-Παγώνης-Ζαχαρής (Παραλικίδης)
Π. Νικολαϊδη 17.00 Φάρος Κερ.-Ηρακλής Καρακατσούνης-Διαμαντής-Βαρδάλος (Ντάβαρης)
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Ηράκλειο Δαρλαμήτσος-Παπαγερίδης-Κωνσταντινίδου (Μουζάκης Στ.)
Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Παγκράτι Χρηστίδης Ηλ.-Φασόλης-Γρίβα (Δούκας)
Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Ψυχικό Κατραχούρας-Δημόπουλος-Μακρής (Κουκάκης)
Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΓΣ Λαρισαίων 1928-Πανιώνιος Σιμητόπουλος-Λόρτος-Τσοκόλης (Μπεκιάρης)
Δαϊς 17.00 Δούκας-Εθνικός Τσώνος-Θεονάς-Πολυχρόνης (Ελευθεριάδης)

Η βαθμολογία (σε 28 παιχνίδια)
1. Ηρακλής 53 (25-3)
2. Δούκας 52 (24-4)
3. Πανιώνιος 52 (24-4)
4. Φάρος 50 (22-6)
5. Αίολος Αστακού 45 (17-11)
6. Εθνικός 43 (15-13)
7. Χολαργός 43 (15-13)
8. Αμύντας 42 (14-14)
9. Ψυχικό 41 (13-15)
10. ΑΕΛ 40 (12-16)
11. Αρκαδικός 38 (10-18)
12. Μαχητές Δόξα Πεύκων 38 (10-18)
13. Καβάλα 37 (9-19)
14. Ηράκλειο 35 (7-21)
15. ΓΣ Λάρισας 33 (5-23)
16. Παγκράτι 30 (2-26)