Ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της πρεμιέρας.

Αναλυτικά:

1)Γιάννης Γκαγκαλούδης (18 π., 6/6 βολές, 3/7 δίποντα, 2/4 τριπ., 6 ριμπ., 6 ασίστ, 1 λάθος)

Σταθερή αξία αποτελεί ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο οποίος στα 37 του χρόνια παραμένει ηγετική μορφή σε όποια ομάδα αγωνίζεται. Έτσι στην επίσημη πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Ηρακλή, ανέλαβε να οδηγήσει τον «γηραιό» στην πολύτιμη νίκη με αντίπαλο τον πολύ δυνατό Χολαργό.

2)Σάκης Καρύδας (15 π., 4/4 βολές, 4/8 δίποντα, 1/1 τρίπ., 6 ριμπ., 5 ασίστ, 1 κλέψ., 1 λάθος, 0,837 tendex)

Μέσα σε μια πλειάδα αστέρων με την οποία έχει γεμίσει το ρόστερ του ο Πανιώνιος, ο 37χρονος πολύπειρος γκαρντ Σάκης Καρύδας βρίσκει τον τρόπο να διακρίνεται, και με το καλημέρα στο πρωτάθλημα απέδειξε για ποιο λόγο τον απέκτησε ο Νίκος Οικονόμου. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Εθνικό κατάφερε να δώσει ώθηση στον «Ιστορικό» να φτάσει στη νίκη, όντας μπολιασμένος στον ρόλο του πρωταθλητισμού.

3)Θέμης Κουπίδης (16 π., 5/6 βολές, 1/2 δίποντα, 3/5 τριπ., 3 κλεψ., 2 λάθη)

Ο Βασίλης Ράλλης περίμενε μέχρι την ύστατη ώρα τον 32χρονο γκαρντ να ενσωματωθεί στην ομάδα του, ξέροντας από το περσινό πρωτάθλημα τις εκτελεστικές του δυνατότητες. Έτσι στο παιχνίδι της πρεμιέρας ο πρώτος σκόρερ του περσινού Ηρακλείου, οδήγησε τους Κρητικούς σε δύσκολη νίκη απέναντι στον Αρκαδικό στα «Δυο Αοράκια».

4)Μπόγιαν Ράντετιτς (23 π., 3/4 βολές, 7/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6 ριμπ., 1 ασίστ, 2 λάθη)

Ο 28χρονος Σέρβος πάουερ φόργουορντ ήρθε με εξαιρετικές συστάσεις στο Παγκράτι, θέλοντας να καλύψει το κενό που άφησε αποχωρόντας ο Τόλης Κουτρούλιας, και με το «καλημέρα» απέδειξε τις εκτελεστικές του δυνατότητες. Στη νίκη των «ροσονέρι» με αντίπαλο τον ΓΣ Λάρισας στο Μετς πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, πετυχαίνοντας μάλιστα τους 9 πρώτους πόντους της νέας του ομάδας.

5)Γκιγέρμο Ρούμπιο (21 π., 8/9 βολές, 5/6 δίποντα, 1/1 τριπ., 12 ριμπ., 2 ασίστ, 1.188 tendex)

Ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή παίκτη στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, και στην πρεμιέρα ήταν απολαυστικός. Ο 34χρονος αθλητής έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο στη νίκη του Δούκα στο Ψυχικό, και με ένα εμφατικό double double έδειξε ότι θα είναι σημείο αναφορά στην φετινή ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη.

Προπονητής της αγωνιστικής

Κώστας Κατωπόδης (Παγκράτι)

Ανέλαβε τους «ροσονέρι» σε μια δύσκολη περίοδο για αυτούς, και μετά την αποχώρηση του Ντίνου Καλαμπάκου, και κατάφερε να οδηγήσει το Παγκράτι στην πρώτη του νίκη, έχοντας μαζέψει το ρόστερ της ομάδας του, μόλις δυο ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο ταλαντούχος τεχνικός έδειξε τα στοιχεία που παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια όντας άμεσος συνεργάτης του νυν τεχνικού του Κοροίβου, ενώ σημαντική βοήθεια του προσέφερε ο βοηθός του, Θοδωρής Ορφανίδης.