Είχαμε πει ότι η αγωνιστική έκρυβε… παγίδες για τα φαβορί και τελικά η Κύμη και η Δόξα Λευκάδας έπεσαν μέσα σε αυτές που τους είχαν… στήσει ο Πανερυθραικός και οι Μαχητές αντίστοιχα. Έτσι, οι κορυφαίοι της 10ης ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog διαμορφώθηκαν ως εξής:

1. Αλέξης Μπάρδας: Έπαιξε όπως πάντα, με ψυχή και αυταπάρνηση και συνέβαλε τα μέγιστα στη τεράστια νίκη του Πανερυθραικού επί της Κύμης. Ο 36χρονος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18 πόντους, (3.5 β., 3/7 διπ., 3/6 τριπ.) και 2 ασίστ, ενώ προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες και στην άμυνα.

2. Νίκος Αγγελόπουλος: “Φωτιές” πέταγε ο Φάρος Κερατσινίου κόντρα στο Περιστέρι, με όλους τους παίκτες του να πιάνουν υψηλά επίπεδα απόδοσης. Κορυφαίος όλων όμως ήταν ο 31χρονος φόργουορνντ, ο οποίος… τίναξε το σύστημα αξιολόγησης με 1,588 μονάδες. Η εξαιρετική στατιστική του έγραψε 19 πόντους (2/2 β., 1/1 διπ., 5/8 τριπ.), 7 ριμπ. και 1 ασ.

3. Σωτήρης Γκιουλέκας: Ο Ηρακλής πήρε πολύτιμο “διπλό” στη Λιβαδειά, με τον έμπειρο άσσο να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση καθώς πέτυχε 21 πόντους (5/8 β., 5/5 διπ., 2/5 τριπ.), ενώ η μεγάλη προσφορά του διανθίστηκε και με 7 ριμπ., 2 ασ., 3 κλ.

4. Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης: Η δεδομένη εμπειρία και ποιότητα του έλαμψε και στη δραματική νίκη του Εθνικού επί του Ψυχικού. Με 21 πόντους (9/10 β., 3/7 διπ., 2/2 τριπ.), 8 ριμπ., 10 κερδισμένα φάουλ και 1 ασίστ, ο “Γκίζο” ήταν “εγγύηση” για τους Πειραιώτες και αναμφίβολα αποτελεί μια από τις ηγετικές μορφές που διαθέτουν στο ρόστερ τους.

5. Τάσος Κασαμπαλής: Ο αρχηγός του Φίλιππου Βέροιας τα έδωσε… όλα το περασμένο Σάββατο και στη νίκη – ανάσα επί του Πευκοχωρίου ήταν ο κορυφαίος. Σκόραρε 20 πόντους (10/13 διπ.), “μάζεψε” 12 ριμπάουντ, ενώ είχε 2 ασ., 2 κλ. και 2 κοψίματα. Απλά… σούπερ!

Προπονητής της αγωνιστικής: Δημήτρης Χουχουλής – Λευτέρης Χατζηκυριακίδης

Δεν το συνηθίζουμε αλλά θα μοιράσουμε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή ανάμεσα σε δύο τεχνικούς που κάνουν αθόρυβη δουλειά και κατάφεραν να πετύχουν τις δύο σπουδαιότερες νίκες της 10ης αγωνιστικής. Ο Δημήτρης Χουχουλής έχει δημιουργήσει μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης που απέδειξε με τη τεράστια νίκη επί της αήττητης μέχρι πρότινος Κύμης, ότι η φετινή της εξαιρετική πορεία μόνο τυχαία δεν είναι. Η φετινή ομάδα της Ερυθραίας εκπέμπει υγεία, αγωνιστικότητα, πάθος και ομαδικότητα και ασφαλώς τα στοιχεία αυτά είναι εμπνευσμένα από τον έμπειρο προπονητή.

Τον τίτλο του κορυφαίου θα μοιραστεί με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, ο οποίος έχει μετατρέψει μια ομάδα με νεαρούς ως επί το πλείστον παίκτες σε πραγματικούς… Μαχητές. Η νίκη του συγκροτήματος των Πευκών επί της σαφώς πιο έμπειρης και ποιοτικής Δόξας Λευκάδας ήταν από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν και αποτυπώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον έμπειρο κόουτς. Για νεοφώτιστη ομάδα σε ένα πρωτάθλημα… γιγάντων, η έκτη θέση στην οποία βρίσκεται στη παρούσα φάση αποτελεί μέγα επίτευγμα!