Με συναρπαστικά παιχνίδια μας αποχαιρέτησε το 2015, με τις νίκες των Παγκρατίου και Πευκοχωρίου να ξεχωρίζουν από την 11η αγωνιστική. Έτσι οι κορυφαίοι της τελευταίας φετινής αγωνιστικής σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι οι εξής:

1. Νίκος Λιακόπουλος: Ο Φάρος Κερατσινίου έκλεισε αήττητος τη χρονιά, κατακτώντας στο Ψυχικό το ενδέκατο σερί “ροζ φύλλο”. Η παρουσία του  Λιακόπουλου αποτελεί “κόσμημα” για την Α2 και την ομάδα του Πειραιά και η ποιότητα του ξεδιπλώθηκε στο παρκέ και το περασμένο Σάββατο, προσθέτοντας ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Απολογισμός: 22 πόντους (8/8 β., 7/12 διπ.) και 6 ασίστ.

2. Βαίντας Καρινιάουσκας: Είναι το μεγαλύτερο όνομα ξένου που έχει αγωνιστεί ποτέ στην Α2, όμως μέχρι τώρα έδειχνε λίγο… εκτός κλίματος. Ο Λιθουανός γκάρντ έχει αρχίσει όμως να προσαρμόζεται στην Ελληνική πραγματικότητα και κόντρα στη Λιβαδειά πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με 17 πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής, (2/3 β., 3/7 διπ., 3/3 τριπ.), 7 ριμπ., και 7 ασίστ.

3. Στάθης Παπαδιονυσίου: Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν σχεδόν άριστος στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Παγκρατίου επί του Ηρακλή, καθώς πέτυχε 20 πόντους (6/6 β., 7/7 διπ.,), ενώ είχε 6 ριμπ. και 2 κοψ. Ο νεαρός άσσος εξελίσσεται σε ηγετική μορφή των “ροσονέρι” στους τελευταίους αγώνες και πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν…

4. Γιώργος Θεοδωράκος: Τέλος στο αρνητικό της σερί έβαλε η Ευρώπη, με μια πολύ σπουδαία νίκη κόντρα στον Πανερυθραικό, ο οποίος πήγαινε… τρένο τις τελευταίες αγωνιστικές. Οι νεοφώτιστοι ποντάρουν πολλά στην εμπειρία και τη ποιότητα του 27χρονου φόργουορντ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός το περασμένο Σάββατο: 19 π. (6/6 β., 2/2 διπ., 3/5 τριπ.), 15 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ., 1 κοψ.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Μπορεί ο Αλέξης Κυρίτσης να έκανε άκρως επιτυχημένο ντεμπούτο στη νίκη του Δούκα επί των Μαχητών, όμως ο Σέρβος σέντερ αποτελεί σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια στην Α2 και το απέδειξε περίτρανα και στη τελευταία αγωνιστική. Επιβλητικός στην επίθεση με 22 πόντους (7/9 β., 6/10 διπ., 1/1 τριπ.) και πολύ δουλειά σε άμυνα και ριμπάουντ (6 ριμπ., 2 κλ.), ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Αμαρουσίου.

Προπονητής της αγωνιστικής – Ντίνος Καλαμπάκος

Εξελίσσεται σε… μόνιμο θαμώνα των κορυφαίων όμως πως θα μπορούσαμε να τον αγνοήσουμε αυτή την αγωνιστική… Όταν ανασταίνεις ένα… σκοτωμένο παιχνίδι, γυρίζεις μια διαφορά 20 πόντων και τελικά φεύγεις νικητής μέσα από την πιο σκληρή ίσως έδρα της Α2 όπως είναι το Ιβανώφειο, τότε δεν μπορεί παρά να αξίζεις! Πολλοί είχαν ξεγραμμένο το Παγκράτι μετά το πολύ κακό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον “Ντινάρα” ο οποίος αποτελεί σταθερά τον MVP των “ροσονέρι” την τελευταία τριετία!