Οι “κοντοί’… ψήλωσαν τις ομάδες τους στην 14η αγωνιστική και έτσι δικαιωματικά έχουν τη πλειοψηφία στη κορυφαία πεντάδα που σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Γιώργος Κουκάς: Ο Δούκας πήρε ακόμη ένα πολύτιμο “διπλό” στη προσπάθεια του να κρατηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Στη νίκη επί του Εθνικού ο βραχύσωμος γκαρντ πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση καθώς αποτέλεσε τον… μαέστρο των “μπλε” τόσο επιθετικά όσο και οργανωτικά με αποτέλεσμα να πετύχει double double. Η εντυπωσιακή του παρουσία (38 λεπτά) περιλάμβανε 17 πόντους (2/2 β., 5/9 τριπ., 4 ριμπ.), 11 ασίστ, 4 ριμπ. και 1 κλέψιμο.

2. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Ο άνθρωπος είναι… φαινόμενο. Στα 39 του συνεχίζει να εντυπωσιάζει και ήταν τυχεροί οι φίλαθλοι που τον απόλαυσαν στη δραματική νίκη του Ηρακλή επί του Φάρου όπου ήταν… μια ομάδα μόνος του. Αυτός πήγε το ματς στη παράταση, αυτό το “καθάρισε” με φαρμακερά τρίποντα και ακόμη μια παράσταση του “Γκάγκα” ολοκληρώθηκε με απολογισμό 29 πόντους (10/13 β., 5/7 δίπ., 3/7 τριπ.) και 9 ασίστ!

3. Μιχάλης Πολίτης: Ο 28χρονος γκαρντ βρίσεκται στην ΑΕΛ από τα.. χωράφια της Γ΄ Εθνικής και εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα βασικά της “όπλα” Στη σπουδαία νίκη επί του ισχυρού Αίολου Αστακού είχε καθοριστική συμμετοχή καθώς σεημωίσε 17 πόντους ( (3/3 β., 1/2 διπ., 4/8 τριπ.), ενώ είχε και 4 ριμπ., 6 ασ. και 2 κλ.

4. Βασίλης Μουράτος: Κάθε εβδομάδα και καλύτερος εμφανίζεται ο 20χρονος γκαρντ/φόργουορντ που είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του τον εμπιστεύθηκε και στο ματς με τον Αρκαδικό και ο Μουράτος τον δικαίωσε τελειώνοντας το ματς με double double αφού είχε 16 πόντους, (5/8 β.), 4/7 δίπ., 1/1 τριπ.), 3 ριμπ., 10 ασίστ, 1 κοψ.

5. Βαγγέλης Μανσαράι: Ο Αμύντας “απέδρασε” με ένα πολύτιμο “διπλό” από το Ηράκλειο με τον 20χρονο φόργουορντ να εξελίσεται σε μεγάλο πρωα;τωνιστή για την ομάδα του Υμηττού. Στη καλύτερη φετινή του εμφάνιση πέτυχε 20 πόντους (2/3 βολές, 6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα), ενώ είχε και 5 ριμπ., 2 ασ., 1 κοψ., 2 λάθη, με το σύστημα αξιολόγησης να γράφει 0.944 μονάδες.

Προπονητής της αγωνιστικής – Γιάννης Τζήμας

Ο Δούκας έβγαλε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα με τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια (Αρκαδικός, Καβάλα, Εθνικός) χωρίς την παραμικρή απώλεια. Το επίτευγμα του γίνεται ακόμη μεγαλύτερο λόγω των πολλών προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετώπισε με τους Παπαμακάριο και Καυκή να μένουν εκτός για ενάμιση μήνα. Η επιστροφή τους στο ματς με τον Εθνικό είχε περισσότερο… συμβολικό χαρακτήρα (2 λεπτά ο πρώτος και 5 ο δεύτερος), όμως ο πολύπειρος τεχνικός κατάφερε να πάρει και πάλι το μάξιμουμ από τους υπόλοιπους παίκτες του. Ειδικά από τον Κουκά πήρε το καλύτερο φετινό του ματς, ενώ η γενικότερη διαχείριση του αγώνα του δίνει τον τίτλο του κορυφαίου κόουτς της ημέρας.

oooooo